İşgal rejimi Batı Şeria'da 50 Filistinli işçiyi alıkoydu

İşgalci siyonist rejim Batı Şeria'nın Selfit şehrinde yaptığı baskınlar sonucunda Filistinli 50 işçiyi alıkoyarak işgal yerleşim bölgelerine götürdü.

Ekleme: 23.06.2022 10:40:09 / Güncelleme: 23.06.2022 10:40:09 / Güncel
Destek için 

Sık sık ve zamansız bir şekilde Filistinlilerin yaşadığı topraklara saldıran siyonist işgalciler, Batı Şeria'nın Selfit şehrine bağlı olan kasaba ve köylere yine saldırdı. Saldırıda 50 Filistinli alıkonuldu.

Yaşananlarla ilgili konuşan Selfit'e bağlı Haris köyünün Köy Meclis Başkanı Ömer Sammare yaptığı açıklamada, işgalci siyonistlerin Haris köyüne ve civarındaki bazı bölgelere saldırılar düzenlediğini, Filistin'in 1948 yılında işgal edilen bölgesinde çalışan ve yaşları 20 ile 40 arasında olan işçiler arasında 50 kişiyi, kiminin evine saldırarak kimini de kontrol noktasından alıkoydu.

Kendilerine hangi suçun isnat edilerek alıkonulduklarının netlik kazanmadığını belirten Filistin İşçi Sendikaları Genel Birliği Genel Sekreteri Şahir Sa'd, 1948'de işgal edilmiş bölgedeki iş yerlerine gitmek için işgalci siyonistler tarafından kurulan ayrım duvarının kapılarından geçmek zorunda olan işçilere son 3 aydır işgal güçleri tarafından baskıların belirgin bir şekilde arttığını ve o bölgede sık sık kontrol noktaları oluşturarak sıkı aramalar yapıldığını ifade etti. (İLKHA)