Hayvan çiftçiliği işletmecileri, yemi aracı olmadan almak istiyor!

Kent merkezinde bulunan hayvan çiftliklerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, artan yem fiyatlarının işletmecileri zorda bıraktığını belirtti.

Ekleme: 22.06.2022 12:30:14 / Güncelleme: 22.06.2022 12:30:14 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, Aydınkonak ve Gırbereşk’te iki ayrı hayvan çiftliğini ziyaret ederek işletmecilerin piyasalarıyla ilgili sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren işletmeciler, geçen seneden bu yana girdi maliyetlerinin 3-4 kat arttığını ve bundan dolayı sıkıntılar yaşadıklarını ifade ettiler.

“Girdi maliyetlerinin artması işletmeleri zorda bırakıyor”

Hayvan çiftliklerine yaptığı ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, “Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Farklı kesimlere yönelik ziyaretler kapsamında kent merkezimizde Aydınkonak ve Gırbereşk Mahallesinde/Köyünde bulunan iki ayrı hayvan çiftliğini ziyaret ettik. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanın bulunduğu çiftlik ziyaretimizde işletme sahiplerinin piyasalarıyla ilgili sorun ve sıkıntılarını dinledik. Hayvan çiftliği işletmecileri, çok önemli bir meslek icra ettiklerinin farkındadırlar. Ancak bu meslek sahipleri de son dönemlerde girdi maliyetlerinin artmasından dolayı sıkıntı yaşıyorlar.” şeklinde konuştu.

“Bir çuval yem 80 TL iken bu sene 320 TL olmuş”

Bir yıl önceye göre yem fiyatlarının dört kat artığını söyleyen Durmaz, “Geçen sene bir çuval yemin fiyatı 80 TL iken bu sene 320 TL olmuş. Elektrik, personel, ulaşım, yakıt gibi kalemler de eklendiğinde hayvan çiftliklerinin aylık sabit giderlerinin çok arttığı anlaşılıyor. İşletme sahipleri bu durumdan memnun değiller. Şartlarının daha iyi olması gerektiğini düşünüyorlar. Aynı zamanda, tarım ve hayvancılıkla ilgili ellerinde yetki bulunan devlet kurumlarının ilgisizliğinden de şikâyetçidirler. Hayvan çiftçiliği işletmecileri, yemi aracı olmadan direk devletten almaları için ilgili kurumların çalışmalar yapmalarını istiyorlar. İşletme sahiplerinin bu konudaki şikâyet ve taleplerinin ilgili kurumlar nezdinde dikkate alınması gerekir.” dedi.(İLKHA)