Afganistan Afet Yönetimi Başkanlığı yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım dağıttı

Afganistan İslam Emirliği Afet Yönetimi Başkanlığı, çeşitli ülkelerden gelen yardımları koordineli bir şekilde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Ekleme: 21.06.2022 12:25:06 / Güncelleme: 21.06.2022 12:32:28 / Dünya
Destek için 

Afet Yönetimi Başkanlığı, işgalci ABD'nin yenilgisi ile sonuçlanan büyük zaferden sonra ülke genelinde yoksul ve ekonomik sıkıntı yaşayan halka yönelik başlattığı yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Afet Yönetimi Başkanlığı bu kapsamda, Bagdis vilayetinde 500 ihtiyaç sahibi aileye, bazı vakıfların gönderdiği gıda yardımını dağıttı.

Badgis'te, her bir aileye içinde, 40 kilo un, 5 kilo şeker, 5 kilo fasulye, 5 kilo pirinç, 5 litre yağ ve 2 kilo hurmanın olduğu gıda yardımlarını önceden kayıtlarını yaptırmış olan yoksul ailelere dağıtıldı.

Daikundi'nin Miramur ilçesinde, trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin ailelerine nakdi yardım yapıldı. Trafik kazalarında hayatlarını kaybeden 10 ailenin geride kalanlarına 15 bin 500 Afgani'den oluşan nakdi yardımda bulunuldu.

Kandahar'da ise, 254 yoksul ve evsiz aileye ev eşyalarından oluşan yardımlar yapıldı. Kandahar Afet Yönetimi Başkanlığı, DAKAR iş birliğiyle tespit edilen 254 yoksul ve evsiz aileye içinde temizlik malzemelerinin de bulunduğu çeşitli ev araç gereçlerini ulaştırdı.

Afet Yönetimi Başkanlığı, Nangarhar vilayetinde, Uluslararası Çocuk Esirgeme Kurumu iş birliğiyle ülkeye gönderilen battaniye ve çeşitli ev malzemeleri dağıttı. (İLKHA)

İlgili Galeriler