Vali Ayhan: Yaz Kur'an kursları için daha fazla öğrenciye ulaşalım

Şanlıurfa'da diyanet görevlileri ile bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 27 Haziran tarihinde başlayacak yaz Kur'an kurslarına daha fazla öğrencinin katılması için gayret gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Ekleme: 21.06.2022 09:45:12 / Güncelleme: 21.06.2022 09:46:19 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Müftülüğünü ziyaret ederek, kent genelinde faaliyetleri devam eden din hizmetleriyle ilgili bilgiler aldı.

Vali Ayhan daha sonra Şanlıurfa'da bulunan bir alışveriş merkezinin konferans salonunda düzenlenen toplantıda din görevlilerine seslendi.

İslam dininin güzellikler barındırdığını belirten Ayhan, "Dünyada, milyarlarca inananı olan bir dine mensubuz. Dünya, ahiretin tarlasıdır bizim inancımıza göre. Dünya tarlasında neler ekersek, yarın ahirette onu biçeriz. Bu tarlaya el birliğiyle hepimiz iyilik, güzellik ekelim; vatandaşlarımıza da ektirelim isterim. Dinimiz güzellikler dinidir. Sizler, dinimizin yol göstericileri olarak, Müslüman kardeşlerimiz üzerinde oldukça etkileyici rollere sahipsiniz. Bu yüzden, bu etkileme gücünüzü güzel ve faydalı işlerde kullanmanızı temenni ediyorum. Sizler vatandaşlarımıza örnek şahsiyetlersiniz. Bunun farkındalığını her daim kalbinizde taşımanız çok önemli benim için. Toplumumuzun bilinçlendirilmesinde gösterdiğiniz öncü rolün kararlılıkla devam ettirilmesini diliyorum." diye konuştu.

"Boş duranı Allah'ta kulda sevmez"

Okulların tatil olmasıyla birlikte yaz dönemi için mümkün olduğunca fazla öğrenciye ulaşılması gerektiğini vurgulayan Vali Ayhan, "Biliyorsunuz ki okullarımız, öğrencilerimiz uzun bir tatile girdi. Güzelce dinlenecekler, eğlenecekler; bunları yaparken zamanlarını da verimli geçirecekler, öğrenecekler. 'Boş duranı Allah'ta kulda sevmez.' Minik birer fidan olan evlatlarımıza, küçüklükten terbiye vermek, dinini öğretmek; ileride toplumumuzun, kaliteli, terbiyeli insan popülasyonunu artıracaktır. Bir Hadis, 'Çocuklarınızın edep ve terbiyesini güzelleştirin.' der. Buradan yola çıkarak, bu yıl 27 Haziran'da başlayacak olan Yaz Kur'an Kursları için mümkün olduğu kadar fazla öğrenciye ulaşılması şahsım adına önemlidir." şeklinde konuştu.

"Ülkemizi güzel insanlara emanet edebilmek için güzel insanlar yetiştirmeliyiz"

Çocukların gelecek için önemli olduğunu vurgulayan Ayhan, "Dinini, terbiyesini öğrenen çocuk, kötülüklerden hayâ eder. Gelecekteki edep sahibi yetişkinleri, bizler böyle sayenizde çoğaltacağız. Çünkü evlatlarımız, çocuklarımız büyük önem taşıyorlar. Onlar yıllar sonra bizlerin yerine geçecek olan bireylerdir. Dünya geçici; bizler gidiyoruz, onlar ise geliyorlar. Ülkemizi güzel insanlara emanet edebilmek için güzel insanlar yetiştirmeliyiz. Onlara değer vermeliyiz. Gençlere ulaşarak onlarla ilgilenmeliyiz. Neler yaşıyorlar, neye ihtiyaçları var, bîhaber olmamalıyız. Bu haseple, Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen 'Gençliğe Değer' projesine sizlerin de hassasiyet göstermenizi, etkin bir şekilde yürütmenizi rica ediyorum."  ifadelerini kullandı.

Düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Ramazan Tolan'ın yanı sıra, ilçe müftüleri ve kent genelinde görev yapan imamlar katıldı.

(İLKHA)










Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar