Çocuklarını göremeyen babalardan çağrı: AİLELERİ DAĞITAN YASA VE SÖZLEŞMELER İPTAL EDİLSİN 

Türkiye’ye Batı tarafından dayatılan ‘İstanbul Sözleşmesi’ bir diğer adıyla ifsad sözleşmesi yürürlükten kaldırıldı fakat toplumda açtığı tahribat ise hala giderilmedi. İfsad zözleşmesi kadar aileye zarar veren 6284, Türk Ceza Kanunu ve Türk Medeni Kanunu, aileyi korumak bir yana paramparça ediyor. Velayeti annelerinde olduğu için uzun süre çocuklarını göremeyen babalar, yuvaları dağıtan yasa ve sözleşmelerin iptal edilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyor.

Ekleme: 21.06.2022 07:35:20 / Güncelleme: 21.06.2022 07:36:01 / manşetler
Destek için 

Nizamettin Aşkın-İSTANBUL

Velayeti annelerinde olduğu için uzun süre çocuklarını göremeyen babalar, düzenledikleri basın açıklaması ile yuvaları dağıtan yasa ve sözleşmeleri iptal edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Dağılmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği tarafından İstanbul Bakırköy Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına, çeşitli sebeplerden boşanan ve süresiz nafaka ödemek zorunda bırakılmanın yanı sıra çocuklarını da göremeyen babalar katıldı.

Dağılmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği adına basın açıklamasını okuyan Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Kayataş, ailelerin dağılmasına sebep olan yasa ve sözleşmelerin uzantılarıyla birlikte kaldırılması, yerine yerli ve milli yasaların konulması gerektiğini söyledi.

"DEVLETİN YASALARINDA BABALARIN TEMSİLİYETE LAYIK GÖRÜLMEMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Kayataş, "Aile toplumun kalesi ve temelidir. Babalar ailenin kurucusu ve direğidir. Aile düzeni kalmayan ülkelerde toplumsal bütünlük bozulur, zayıf ve bağlantısız insan yığınlarına dönüşür. Devletin bütün yasalarında ve aile bakanlığı gibi teşkilatlarında babaları temsilen erkekleri dışlaması, baştan suçlu ve sorumlu görmesi, kurumsal yapısında babalara yönelik temsiliyete layık görmemesi kabul edilemez." dedi.

"AİLEYİ YIKAN SÖZLEŞMELER İPTAL EDİLMELİ, YOL AÇTIĞI MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ"

CEDAW Sözleşmesi ile dayatılan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği fitnesinin adeta bir kanser gibi aile kurumunun düzenini bozduğunu, kadınları erkek, erkekleri kadın rollerine soyunmaya, cinsler arasında geçişkenliğe, yani sapkınlığa meşrutiyet kazandırmaya çalıştığını vurgulayan Kayataş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu sözleşmenin zehirli okları kanunlarımızda aile reisliğinin lağvedilmesine, ömür boyu belirsiz ve sürekli büyüyen süresiz nafaka gibi zulüm yasalarına yol açmıştır. Kadın ve erkeğin yaradılıştan gelen üstünlükleri, görevleri ve sorumlulukları vardır. Kadınların en ulvi vazifeleri olan anneliğin değerini ifade etmek için Hazreti Muhammed Aleyhisselamın, 'cennet anaların ayakları altındadır' hadisini sürekli tekrarlayanlar, 'baba cennetin orta kapısıdır' hadisini neden unutturmaya çalışırlar? İstanbul Sözleşmesi, CEDAW ile İslami aileye karşı başlattığı düşmanlığını zirveye taşımış, kadınların putlaştırılmasını kurumsal garantiye almış, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve sapkınlıkların bizzat devletler tarafından korunarak sürdürülmesini hedeflemiştir. İstanbul Sözleşmesinin vahim sonuçlarını nihayet fark eden hükumetimiz çekilmeye karar vermişse de 6284, Türk Ceza Kanunu ve Türk Medeni Kanunu yasalarındaki bağlantılar doğrudan lağvedilmelidir. Yerli ve milli kanunlara dönülmelidir. Bu yüzden 6284 sayılı kanun, Türk Medeni Kanunu yerli ve milli yasalara dönüşmelidir. Hukuken bu mağduriyetler giderilmelidir."

(İLKHA)