Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) için adaylar saat 10.00'a kadar sınav binalarına alındı ve sınav 10.15'te başladı. Adaylara süresi 165 dakika olan sınavda Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikten 40 ve fen bilimlerinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yönetildi.
Çocuklarının heyecanına ortak olmak isteyen aileler, sınava giren adayların rahatsız olmamaları için okul dışındaki ağaç gölgesinin altında bekletildi. Bazı ailelerin Kur'an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okuyarak çocuklarının başarılı olması için dua etti.
Sınavı değerlendiren adaylar, sınavın iyi geçtiğini, bazı derslerin zor olduklarını, sınav barajının düşürülmesi ve sınav süresinin uzatılmasını memnun olduklarını ifade ettiler.
"Çabaladık buralara kadar geldik, güzel sonuçlar bekliyoruz ve inşallah daha iyi yerlere geleceğiz"
Ramazan Oyan
Sınav için çaba sarf ettiklerini ve dershanelere giderek iyi hazırlandığını söyleyen sınav adayı Ramazan Oyan, "Sınav benim için zordu. Çabaladık buralara kadar geldik, güzel sonuçlar bekliyoruz ve inşallah daha iyi yerlere geleceğiz. Sınava iyi hazırlandım ve dershanelere de gittim. Diğer derslere göre matematik dersi baya zordu. Süre sıkıntısı çekmedik, yetti. Hedefim avukatlık. İnşallah hayırlısını bekliyoruz." dedi.
Yusuf Gencer
Sınavın bazı derslerinin zor olduğuna ve Ekstra verilen yarım saatten dolayı zamanda sıkıntı çekmediklerini ifade eden Yusuf Gencer şunları kaydetti:
"Sınav orta derecede geçti. Edebiyat dersi zordu, matematik dersi ve diğer dersler de iyiydi. Çalışmamaktan dolayı zor geldi. Zamanda sıkıntı yoktu." şeklinde konuştu.
"Baraj puanının kalkması iyi oldu"
Miraç Arif Fidan
Sınavda zorlandığını ve her yıl değişen tek şeyin sınav ücreti olduğundan yakınan Miraç Arif Fidan, "Sınav iyiydi ama biraz zorlandık. Her sene olduğu gibi değişen tek şey sınav ücreti oldu. Matematik biraz zor geldi. Bazı soruları boş bırakmak zorunda kaldık. 125 soruya 165 dakika süre verilmesi güzeldi bundan yana bir sıkıntı çekmedik. Sınava hazırlık yapamadım çünkü pandemiden dolayı çok okula da gidemedik, ara sıra gördüğümüz derslerle idare etmeye çalıştık. Baraj puanının kalkması iyi oldu. Güzel bir üniversite tuttursam bana yeter." ifadelerini kullandı.
Emre Dağdağan
Sınavın kolaylığından ve sürenin yetmesinden bahseden Emre Dağdağan, "Sınav kolaydı ama çalışamadığımdan dolayı benim için zor geçti. Türkçe ve matematik dersleri kolaydı. Zaman sıkıntısı yaşamadık." dedi.
Mehmet Şeker
Sınavdan bir beklentinin olmadığını ve eğitim sisteminin zayıf olduğunu söyleyen Mehmet Şeker, şunları dile getirdi:
Sınava çalıştığım yerden gelmedi. Fazla bir beklentim yok. Eğitim sistemimiz zayıftır. Bunu herkes biliyor zaten. Dersler orta derecede bir zorluktaydı. Zaman sıkıntısı yaşadım, süre bana yetmedi. Sürenin artırılmasını istiyorum.
Sevcan Narin
Son olarak Sevcan Narin ise duygularını şu şekilde ifade etti:
"Türkçe geçen yıllara göre zor, matematik ve fen dersi ise geçen seneye göre kolaydı. Ekstra 30 dakika ek süre verilmesine rağmen sürenin çoğu Türkçe dersine gitti bu konuda sıkıntı çektik. Hedefim eczacılık." (İLKHA)