Bingöl’de olası orman yangınlarına karşı tedbirler arttırıldı

Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, olası orman yangınlarına karşı alınan tedbirleri kamuoyuyla paylaşıp vatandaşlara da yangınlar noktasında bazı çağrılarda bulundu.

Ekleme: 18.06.2022 16:05:09 / Güncelleme: 18.06.2022 16:05:09 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

“Olası yangınlara karşı müdahale ekipmanlarımız hazır”

İbrahim Börü, yangın sezonu öncesi yaptığı açıklamada; “Tarım ve Orman Bakanlığımız, Orman Genel Müdürlüğümüzce Elâzığ Orman Bölge Müdürlüğümüze 1 adet yangın söndürme helikopteri görevlendirilmiş olup yangına hassasiyet durumu nedeni ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüz sınırları içerisinde konuşlandırılmıştır. Yangına hassasiyet noktasında 2. Bölge grubunda olan İlimizde yangın söndürme helikopterinin oluşu orman yangınlarına karşı daha etkin bir mücadele vermemizi sağlayacak olup 2 adet arazöz, 2 adet ilk müdahale aracı, köylerimize konuşlandırdığımız 16 adet su tankeri, 1 greyder ve yangın söndürme ekiplerimiz ile yangın sezonuna hazırlanmış bulunmaktayız.” dedi.

“Yangın dumanı gördüğünüzde 112 veya 177 yangın ihbar hattını arayın”

Olası yangınların önüne geçme konusunda vatandaşlara da çağrıda bulunan Börü; “Vatandaşlarımızdan talebimiz ormanlık alanlarda piknik ateşi veya anız yakmamalarıdır. Yolculuk esnasında sigara izmaritlerini de yol kenarına atmayıp yangın riski oluşturacak konularda daha bir hassasiyet içinde olsunlar. Orman yangını veya yangın dumanı gördüklerinde ücretsiz olan 112 veya 177 yangın ihbar hattını aramalarıdır.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)