Kurban etinin bozulmasını istemiyorsanız...

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte kurban etini muhafaza etmek isteyenler öneriler oldukça merak ediliyor. İşte kurban bayramında etlerinizi nasıl saklamanız gerektiğine dair merak edilen detaylar...

Ekleme: 17.06.2022 17:02:00 / Güncelleme: 17.06.2022 17:20:13 / Sağlık
Destek için 

Kurban Bayramının yaklaşması ile beraber en çok araştırılan konular arasında kurban etinin nasıl saklanması gerektiği yer alıyor. Doğru saklama yöntemi ile etinizi en sağlıklı
şekilde muhafaza etmek mümkün. Peki, kurban eti nasıl muhafaza edilir?

Öncelikle kurban kesme işlemleri sona erdikten sonra bir gün boyunca etinizi dinlendirmeye almanız gerekiyor. Yeni kesmiş olduğunuz kurban etini hemen tüketmeniz durumunda mide hastalıkları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Kabız, ishal, şişkinlik ve hazımsızlık gibi rahatsızlıklara yakalanmak istemiyorsanız etinizi 1 gün boyunca boyunca dinlendirmenizi hatırlatmakta fayda var.

İkinci bir adım olarak etlerinizin 1 ila 2 saat civarında dinlenmesinin ardından buzdolabına yerleştirmeniz gerekiyor. Yeni kesilmiş olan kurban etlerini hemen buzdolabına yerleştirmek etin bozulmasına neden olabilir. Etinizi buzluğa koymadan önce bir gün boyunca buzdolabı kısmında bekletmeniz yeterli olacaktır. Yeni kesilmiş olan kurban etlerini 24 saat boyunca buzdolabı bölümünde kısmında dinlendirmenizin ardından buzluğa almanız gerekir.

Kurban etlerinizi uzun süre boyunca muhafaza etmek isteyen kişiler dinlenme sürelerine özen göstermelidir. Uzun süre boyunca etlerinizin bozulmaması için yeni kesilmiş olan etlerinizi 1ila 2 saat dinlendirmenizin ardından buzdolabı kısmında bir gün olacak şekilde bekletmeniz ve buzluğa almanız gerekir. Kurban etini hemen tüketmek mide problemlerini neden olur ve sizleri huzursuz edebilir. Yeni kesilmiş olan kurban etinizi tüketmeniz midede hazımsızlığa, şişkinliğe ve ishale yol açabilir. Bunun için bir gün olacak şekilde dinlendirmeniz ve daha sonra tüketmeniz gerekir.

Bu dinlenme sürelerine özen gösterdiğiniz zaman kurban etlerinizi daha uzun bir süre muhafaza edebilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde hem etleriniz bozulmayacak hem de doğru bir şekilde korumuş olacaksınız.

Kaynak: karar

İlgili Haberler