Telefonunuzun bitmek üzereyse....

Cep telefonları gündelik hayatımızın vazgeçilmezlerinden oldu. Şarj sorunu ise günümüzde cep telefonu kullanan kullanıcıların en önemli sorunları arasında yer alıyor. Hele de %20'nin altına düştüyse... İşte size telefonununuz kapanmak üzereyken pil ömrünü uzatmak için almanız gereken 9 önlem...

Ekleme: 17.06.2022 16:22:43 / Güncelleme: 17.06.2022 16:22:43 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

Bütün gün dışardasınız ya da bir seyahate çıktınız veya yeni bir şehri keşfediyorsunuz. Birden telefonunuzun pilinin azaldığını fark ediyorsunuz ve yanınızda şarj cihazı götürmeyi unuttunuz. Yeni bir şarj cihazı satın almak her zaman mümkün olmayabilir. Telefonunuzun şarjının bitmesi dünyanın sonu olmasa da, hayatın birçok alanında telefonlara bağlı olduğumuzu kabul etmek gerekiyor. Neyse ki, telefonun pil ömrünü uzatmanın ve bir şarj cihazına ulaşmadan önce biraz zaman kazanmanın bazı yolları var. Gelin telefonun pil ömrünü uzatabilmek için uzmanların tavsiyelerini detaylıca inceleyelim.

Düşük güç modunu açın

Günümüzde çoğu telefonun pil tasarrufu özelliği bulunuyor. Örneğin iPhone’larda ‘düşük güç modu’ adı verilen bir özellik var. iPhone’lar ve bazı akıllı telefonlar, şarj %20’nin altına düştüğünde kullanıcılara düşük güç modunu açmak isteyip istemediklerini otomatik olarak soruyor. Düşük güç modunu, şarj %20’nin altına düşmeden açmak ise daha fazla güç tasarrufu sağlayabilir. iPhone’larda “Ayarlar” kısmında Pil sekmesinin altındaki “düşük güç modu” seçeneğini ve Android telefonlarda aynı yerde benzer “pil tasarruf modu” özelliğini bulabilirsiniz.

Konum servislerini etkisiz hale getirin

Telefonunuzdaki bazı uygulamalar açık olmasa da konumunuzu yakından takip ediyor. Bu da telefon şarjının daha hızlı tükenmesine neden oluyor. Telefonunuzun ayarlar bölümüne girip tüm uygulamalar için aynı anda konum izleme özelliğini kapatmanız veya tek tek gözden geçirmeniz tavsiye ediliyor. Konum servislerini kapatarak, bu uygulamaların daha az güç kullanmasını sağlamış olursunuz.

 

Etiketler: