Genç istihdamının teşviki teknik destek projesi toplantısı gerçekleştirildi

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki Teknik Destek Projesi’nin Dördüncü Operasyon Yönlendirme Komitesi Toplantısı Batman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ekleme: 17.06.2022 16:15:15 / Güncelleme: 17.06.2022 16:15:15 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Toplantıya; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu AB Politikaları Program Müdürü Tsvetana Stoycheva çevrimiçi katılırken Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, üniversite yöneticileri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, gençlerin istihdamına yönelik yapılan çalışmalarda Batman Üniversitesi olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu alacaklarını ifade etti.

Üniversitede bulunan Kariyer Geliştirme Merkezinde gençlerin istihdamına yönelik çalışmaların yapıldığını belirten Rektör Yardımcısı Sezgin, Batman Üniversitesi bünyesinde kurulan Batman Teknokent’in faaliyete geçmesiyle birlikte gençlerimizin fikirlerini hayata geçirebilecekleri gerekli ortam ve imkânı bulabileceklerini vurguladı.

Programa çevrimiçi bağlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan ise genç istihdamına yönelik bakanlık nezdinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı.(İLKHA)