Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneğinin (ÇUDER) 2021-2022 Dönemi Mezuniyet Töreni Sarıçam Evliya Çelebi Turizm ve Otelcilik Lisesi Konferans Salonunda, davetlilerin ve mezun öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Düzenlenen programda İnsani Yardım Vakfı (İHH) Adana Şube Başkanı Mahmur Eraslan, Yüreğir Müftüsü Ahmet Gözcü ve Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneğini (ÇUDER) ADANA Başkanı İbrahim Tokgöz bir konuşma gerçekleştirdi.
Mezuniyet gecesi, Filistinli öğrenci Hafız Hussam el Naffar’ın Kur’an tilavetiyle başladı.
Altıncısı düzenlenen programda hem sevinci hem de hüznü bir arada yaşadıklarını belirten Çukurova Uluslararası Öğrenci Derneği (ÇUDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Korkut Daban, “Genç kardeşlerimize, deyim yerindeyse, son bir akşam yemeği ile veda edeceğiz.” dedi.
“Gençlerimiz ilerleyen dönemde bir aile babası veya annesi olacaklar”
Korkut Daban
Misyonlarının sadece akademik ve teorik eğitim vermek olmadığını belirten Daban, “Bu genç kardeşlerimizin, ilerleyen dönemde bir aile babası veya annesi olacakları düşünülerek, öncelikle ilmi anlamda alt yapılarının oluşması için, dönem içerisinde ağırlıklı olarak tefsir dersleri, hadis dersleri, kardeşlik iftarları ve iki haftaya bir sabah namazı programlarımız var.” dedi.
“Gençleri, olabildiğince manevi eğitimlerle destekliyoruz”
Daban, “Bu genç kardeşlerimiz geleceğin yöneticileri, liderleri, siyaset insanları, tacirleri olacaklar. Helal ticaretin önemini bilmek, hukuksal anlamda kul hakkına riayet edilmesinin elzem bir husus olduğunu anlatmak adına onları olabildiğince manevi eğitimlerle destekliyoruz.” diye konuştu.
“Temel prensibimiz, biz bir milletiz”
Tüm insanlığın bir millet olduğunu ifade eden Daban, şunları kaydetti:
“Hatta derneğimizin kapısında yirmi dört farklı dilde ‘Biz bir milletiz’ yazıyor. Bu genç kardeşlerimizin en büyük misyonu Türkiye ile kendi ülkeleri arasında aslında gönül elçisi olmasıdır.”
“Ümmet coğrafyası bizim gönül coğrafyamızdır”
Daban, “Yani özelde Türkiye ama genelde biz bir milletiz derken, kardeşlik hukukuyla hareket ediyoruz. Yani ümmet coğrafyasını, biz gönül coğrafyamız olarak tanımlıyoruz. Bu gönül coğrafyasıyla kendi aramızda, yani ülkemiz arasındaki ilişkileri olabildiğince güçlendirmeye çalışıyoruz.”
Mezun öğrenciler adına Afrikalı ve Asyalı öğrencilerin birer konuşma gerçekleştirdiği ve ilahi okuduğu program, mezun olan öğrencilere özel olarak hazırlanmış olan diplomaların, plaketlerin ve hediyelerin takdimiyle sona erdi. (İLKHA)