Mars'ta insan çöpü bulundu

NASA'nın Mars'a gönderdiği Perseverance aracı, gezegenin yüzeyinde çöp buldu.

Ekleme: 17.06.2022 11:11:54 / Güncelleme: 17.06.2022 11:11:54 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

Gizemli gezegen Mars'a gönderilen ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ne ait Perseverance aracı, bu kez pek de şaşırtmayan bir keşfe imza attı: İnsan çöpü.

Araçtan bir şekilde kopan bir parça olduğu tahmin edilen termal malzeme parçasının 2 kilometre ötede bulunması, rüzgar ile savrulduğu yorumlarını da beraberinde getirdi.

NASA’nın 'NASA's Perseverance Mars Rover' adlı Twitter hesabı, gezegenin yüzeyinde bulunan çöpe dair paylaşımda bulundu.

"Ekip beklenmedik bir şey fark etti"
Maddenin 2021 yılında Perseverance’ın Mars yüzeyine inişinde aşırı hava değişimlerinden korunması için üzerine sarılan termal malzemenin parçaları olduğu bilgisi paylaşıldı.

Çöp oraya nasıl gitti
Çöpün iniş takımlarının bulunduğu asıl yerden yaklaşık iki kilometre uzakta bulunan bölgeye nasıl geldiğine dair soru ise cevabını bekliyor.

"Bu parlak folyo parçası, sıcaklıkları kontrol etmek için kullanılan bir malzeme olan termal battaniyenin bir parçasıdır. Bunu burada bulmak sürpriz oldu: İniş yerinden yaklaşık 2 km ötede bulundu. Bu parça ondan sonra buraya mı indi, yoksa rüzgar mı savurdu?"