Siyonist işgal rejiminden Cenin'de suikast: 3 şehid

Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde bir araca düzenledikleri suikastta, 3 Filistinli genç şehid oldu.

Ekleme: 17.06.2022 07:40:09 / Güncelleme: 17.06.2022 09:34:35 / Dünya
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin sabaha doğru gerçekleştirdikleri suikastta, Yusuf Salah, Bera Lahluh ve Leys Ebu Surur isimli gençler şehid olurken, daha sonra çıkan olaylarda da 8 Filistinli yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, yaralıların tedavi için hastaneye kaldırıldıkları bilgisini verdi. 

İşgal güçlerinin bu yıl araçlara tuzak kurmak suretiyle cinayetler işleme politikasına geri döndüğüne dikkat çekiliyor.

8 Şubat 2022 tarihinde de Nablus'un El-Mahfiye Mahallesi'nde bir araca tuzak kurulması suretiyle Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup Edhem Mebruke, Muhammed Ed-Dahil ve Eşref Mebselit isimli üç genç şehid edilmişti.

2 Nisan 2022 tarihinde ise İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları mensubu gençlerin arabasına Cenin yakınındaki Arrabe Kavşağı civarında tuzak kurulması suretiyle Saib Abahira, Halil Tavalibe ve Seyf Ebu Lubde isimli üç genç şehid edilmişti. 

Ayrıca bu yılın başından itibaren işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 60 Filistinli şehid edildi. Bunlardan 27'sinin Cenin bölgesinden olduğu belirtiliyor.

 (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar