Yeryüzü Doktorları bu yıl 14 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek

Bu yıl 14 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek olan Yeryüzü Doktorları, ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın yanı sıra sağlık hizmetlerine ulaşmada zorluk yaşayan bölgelerde de gönüllü ekipleriyle sağlık hizmeti sunacak.

Ekleme: 16.06.2022 13:25:11 / Güncelleme: 16.06.2022 13:43:10 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yeryüzünün zorlu coğrafyalarında yaşayan birçok ihtiyaç sahibi yeterli ve güvenli gıdaya ulaşamadığı için sağlık mücadelesi veriyor. Yeryüzü Doktorları da bu anlamda yaptığı çalışmalar kapsamında açlıkla mücadele eden bölgelerde tıbbi beslenme tedavisinin yanında kurban organizasyonları da gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

 

2005 yılından bu yana 200 binden fazla kurban hissesi keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıran dernek, kurban ibadeti vekâletlerini yerine getirmekle birlikte açlıktan doğan sağlık sorunlarının önüne geçebilmeyi hedefliyor.

"Kurban ile birlikte sağlık hizmeti de sunulacak"

Yapacakları kurban organizasyonu hakkında İLKHA muhabirine konuşan Yeryüzü Doktorları Derneği Program ve Operasyonlar Müdürü Furkan Terzi, ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın yanı sıra Afganistan ve Çad'da sağlık hizmetlerine erişimi olmayan yerel halka gönüllü sağlık ekipleriyle sağlık hizmeti, muayene ve tedavi hizmetleri ulaştırmayı planladıklarını söyledi.

Terzi, "Yeryüzü Doktorları Derneği olarak açlıkla mücadele eden ülkelerde koruyucu sağlık projeleri kapsamında 2005 yılından bu yana kurban organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da başlattığımız 'Kurban Olsun Sağlık Olsun' kampanyası ile birlikte ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmayı hedefliyoruz. Dernek olarak 2005 yılından bu yana 200 bin hissenin üzerinde kurban kesimi gerçekleştirdik. Bu yıl da Afganistan, Benin, Çad, Somali, Hindistan, Pakistan, Suriye, Filistin ve Yemen başta olmak üzere toplamda 14 ülkede kurban organizasyonları gerçekleştireceğiz. Bu organizasyonlarımızın yanı sıra sağlık hizmetine erişimi olmayan insanlara sağlık hizmeti ve muayene hizmetleri ulaştırmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Bu yıl bir kurban hisse bedelini bin 600 TL olarak belirlediklerini ifade eden Terzi, kurban organizasyonları kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın yanı sıra Afganistan ve Çad'da gönüllü sağlık ekipleri ile sağlık hizmetlerine erişimi olmayan yerel halka sağlık hizmeti, muayene ve tedavi hizmetleri ulaştırmayı planladıklarını söyledi.

Bağışçıların yyd.org.tr üzerinden online olarak veya dernek binasına bizzat gelerek bağışlarını gerçekleştirebileceklerini hatırlatan Terzi, bağış yapanların bağış yaptıktan ve kurbanları kesildikten sonra kendilerine SMS ile bilgilendirme yapılacağını ifade etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler