8. Âlemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali başvuruları başladı!

Türkiye’de ve dünyada Hz. Muhammed’e (sav) ithafen düzenlenen ilk festival olan Âlemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali 8. senesinde yarışma ve endüstriyel bölümü Son Taslak ile sinemaya katkısını artırmaya devam ediyor.

Ekleme: 15.06.2022 17:24:48 / Güncelleme: 15.06.2022 17:24:48 / Kültür & Sanat
Destek için 

Festival, kısa film alanındaki yönetmen ve yapımcıları Türkiye ve dünya sinemasının endüstri profesyonelleri ile buluşturmak ve endüstri bölümünde projelere yapım aşamasında destek olmayı amaçlıyor.

Toplam 300.000 TL ödülün dağıtılacağı festivalin Yarışma bölümünde Ulusal ve Uluslararası olarak iki ayrı grupta Kurmaca, Animasyon ve Belgesel kategorilerinde yarışacak olan filmlerin kazananlarına toplam 150.000 TL ödül verilecek. Kısa Film Yapım Desteği kategorisinde başvuruların yapılacağı Son Taslak Endüstri Bölümünde de toplam 150.000 TL ödül verilecek. Tür sınırlaması olmadan tüm projelerin başvurabileceği kategorilerde filmlerin ya da projelerin Hz. Muhammed (sav)’nin hayatı ve ahlakına atıf ve/ veya günümüzde Müslüman olmanın sorumluluğuna dair bir konuya referans içermesi için yeterli.