Bisiklet sezonunun açılması tamircilerde iş yoğunluğu oluşturdu

Yaz mevsiminin gelişiyle birlikte açılan bisiklet sezonu, bisiklet tutkunlarının olduğu kadar tamircilerinde yüzünü güldürdü.

Ekleme: 15.06.2022 16:55:12 / Güncelleme: 15.06.2022 17:40:05 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Yaz mevsiminin gelişi ve okulların yaz tatiline girmesine sayılı günler kalması nedeniyle bisikletlerini tamir etmek ve yedek parça almak isteyenler tamircilere akın edince bisiklet tamircilerinin yüzü de gülmeye başladı.

İstanbul'da 30 yıldır bisiklet tamiri işiyle uğraşan Metin Keleş, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada havaların ısınmasıyla işlerinin açıldığını belirtti.

"İnsanlar İstanbul'da genel olarak keyif için bisiklete biniyor"

 

Pandemiyle birlikte eskiye nazaran insanların daha çok bisiklete rağbet ettiğini belirten Keleş, "Mesleğimizin İstanbul'da sezonu kısa; 5-6 sürüyor. Bisikletlerin fiyatları çok arttı. Bakıma ve tamire getirenler var. Biz tamir ve bakım yapıyoruz şu anda, satış yapmıyoruz. İnsanlar İstanbul'da genel olarak keyif için bisiklete biniyor. Bisiklete vasıta amaçlı binen pek kimse yok, varsa da azdır. Burası sahile yakın, güzel ve müsait olduğu için insanlar keyif için biniyor. Sürekli binenler de var ama genelde hafta sonları ailece biniyorlar." dedi.

"Bisikletin bakım maliyeti semte göre değişiyor ama burada normal bir bakımı 150-200 lira civarında yapıyoruz"

Metin Keleş

Sürekli bisiklet kullananların 2-3 ayda bir bisikletini bakıma götürmesini tavsiye eden Keleş, "Bisikletin yağmurda kalmaması lazım. Özellikle deniz suyu almaması lazım, bisiklet deniz suyu alırsa çok kötü oluyor. Bisikletin bakım maliyeti semte göre değişiyor ama burada normal bir bakımı 150-200 lira civarında yapıyoruz. Bu fiyat her bisiklet için değildir tabi bazı bisikletler de çok sorun oluyor; akort yapmak gerekiyor, fren telleri ve pabuçların değişmesi gerekince 400-500 lirayı bulabiliyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar