Üsküdar'da zabıtalar arasında gerginlik

Üsküdar Salacak Sahili'nde otopark olarak kullanılan alanda İBB'nin iddiasında bulunması üzerine İBB ve Üsküdar Belediyesi zabıtaları yumruk yumruğa birbirine girdi. Yaşanan gerginlikte bir zabıta memuru yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Ekleme: 15.06.2022 16:05:11 / Güncelleme: 15.06.2022 17:33:45 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Üsküdar Salacak Sahili'nde sabah saatlerinde İBB ve Üsküdar zabıtaları karşı karşıya geldi. Her iki taraf da alanın kullanımı üzerinde hak iddia ederken taraflar arasında gerginlik çıktı. Gerginlik sırasında taraflar yumruk yumruğa birbirine saldırdı. Gruptakilerden bazıları darp edildi.

Mülkiyetinin Üsküdar Belediyesi'ne ait olduğu ve İBB'ye kiralandığı öğrenilen otoparkta hak iddiasında bulunan İBB, alana gönderdiği çok sayıda zabıta ekibiyle otoparkı farklı proje alanı olarak kullanacağı gerekçesiyle boşalttı. Üsküdar Belediyesi zabıta ekiplerinin de olay yerine gelmesi üzerine gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlikte kullanılan biber gazından dolayı bir zabıta memuru yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

 

Öte yandan Üsküdar Belediyesi konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde Üsküdar Aziz Mahmut Hüdai Mahallesi’ndeki Üsküdar Belediyesi Nevmekan Sahil ve Hanım Sultanlar Müzesi’nin bulunduğu mekânların otoparkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin işgali ve sonrasında yaşanan saldırıya ilişkin açıklama yapma gereği doğmuştur. Aynı zamanda İstanbul valiliği ve Üsküdar Belediyesi tarafından bayram törenlerinin de yapıldığı alan birkaç yıl önce Üsküdar Belediyesi tarafından, ilçedeki otopark sıkıntısı nedeniyle iyi niyet çerçevesinde İSPARK’ın kullanımına verilmiştir.  Bu süre içerisinde alanın tüm geliri de İSPARK tarafından tahsil edilmiştir." denildi.

"Hal böyle iken dün gece geç saatlerde İBB Zabıtaya bağlı görevliler otopark alanına gelerek sabah alanı bir proje için kapatacaklarını söylemişlerdir. Üsküdar Zabıta Müdürlüğü görevlileri ise kararın doğru olmadığı ve sabah üst makamların aralarında görüşerek çözüme kavuşturulmasının daha doğru olacağını ifade etmişlerdir." denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İki tarafın konu hakkında uzlaşması üzerine ekipler karşılıklı olarak alanda beklemeyi tercih etmişlerdir ancak sabah saatlerinde verilen söze rağmen İBB Zabıta ekipleri yanlarında getirdikleri demir ve saclarla otopark alanını kapatmaya başlamışlardır. Bunun üzerine Üsküdar Zabıta Müdürlüğü yetkilileri yapılmaya çalışılan işin doğru olmadığını ve durdurulması gerektiğini söylemişlerdir. Bunun üzerine otopark alanını 300’den fazla zabıta görevlisi ve araçlarla hukuksuzca işgal eden İBB zabıta görevlileri doğan gerginlikte Üsküdar Zabıta ekiplerine alenen biber gazlarıyla saldırmışlardır. Zabıta yönetmeliğine göre zabıtanın biber gazı kullanması kesinlikle yasal değil ve yasaktır. Biber gazlı saldırılardan sonra Üsküdar Belediyesine bağlı 3 zabıta görevlisi yaralanmış, Üsküdar Zabıta amirlerinden Kubilay Ay ambulansla hastaneye kaldırılmıştır. Her zaman gerginlikten beslenen bir zihniyetin uzantısı bir anlayışla uzun yıllardır devlet törenlerinin gerçekleştirildiği alanın İBB Zabıta ekipleri tarafından işgal edilmek istenmesi ve Üsküdar Belediyesine bağlı zabıta görevlilerine yasak olduğu halde biber gazlarıyla saldırılmasını kamuoyunun dikkatine sunuyoruz." (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar