Batman’da klima kablolarının çalınması cami cemaatini bezdirdi

Batman Çarşı Mahallesi Ulu Camii’nde iki gün art arda klima kablolarının çalınması karşısında büyük mağduriyet yaşadıklarını belirten cami cemaati hırsızlık olaylarının son bulması için yetkiliklere çağrıda bulundu.

Ekleme: 15.06.2022 13:55:11 / Güncelleme: 15.06.2022 13:55:11 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

​Son zamanlarda Batman'da hırsızlık vakalarının artış göstermesi karşısında tedirgin olan cami cemaati ve esnaf, gerekli önlemlerin arttırılmasını istiyor.

Batman merkez Çarşı Mahallesi Ulu Camii’nde önceki gün cami klima kablolarını çalan hırsız veya hırsızlar bir gün sonra yenilenen kabloları tekrar çaldı.

İki gün üst üste yaşanan hırsızlık vakaları nedeniyle tedirgin olduklarını belirten cami cemaati ve esnaf, yaşanan hırsızlık vakası nedeniyle maddi zararın yanında halkın da mağdur edildiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Yaşanan hırsızlık olaylarının son bulması ve hırsızların yakalanması için özellikle sokak bekçileri ve emniyet personelinin sürekli devriye atması gerektiğini belirten esnaf ve cami cemaati, artık hırsızlardan bezdiklerini söyledi.

“Yeni kabloları bir gün sonra tekrar çaldılar”

Batman Ulu Cami Müezzini Abdullah Ada

İki gün üst üste cami kablolarının çalındığını belirten Ulu Cami Müezzini Abdullah Ada, yaşanan hırsızlık olayları karşısında ne yapacaklarını bilemez hale geldiklerini söyledi:

“Son zamanlarda hırsızlık olayları fazlasıyla artmış durumda. Hele ki camimiz ile ilgili hırsızlık olayları daha fazla arttı. Hırsızlardan o kadar sıkıntı yaşıyoruz ki ne yapacağımızı bilemiyoruz. Çalınan kabloları dün yapmamıza rağmen bugün tekrar çaldılar. Hatta o dereceye gelmiş ki biz artık klimalarımızın dış ünitelerine korkuluk yapmak zorunda kaldık. Çünkü onları dahi çalıyorlar. 6 ay önce cami klimasının bir büyük dış ünitesini çaldılar. Bunun üzerine diğerlerine korkuluk yaptık. Çalınan dış ünite o zaman 10 bin lira civarındaydı ama şu anda maliyetler arttığı için bu fiyatın üstündedir.”

“Bu durum nereye kadar gidecek?”

Hırsızlık olaylarının son bulması için yetkililere seslenen Ada, “Artık bu hırsızlık olaylarına bir önlem alınması gerekir. Bu durum nereye kadar gidecek? Düşünün dün yaptık ama bugün tekrar çaldılar. Camimiz merkezi olduğu için öğlen ve ikindi namazlarımızda cuma namazı gibi kalabalık oluyor. Neredeyse bin 500 kişi namazlara iştirak ediyor. Yaşanan hırsızlıklar genellikle sabah namazından sonra veya gece oluyor. Bugün sabah namazında klimayı açtık çalışıyordu ama sonrasında geldik bir baktık çalışmıyor. Demek ki bugün sabah namazından sonra kabloları çalmışlar. Bugün emniyete gidip şikâyette bulunduk ve buraya gelip inceleme yaptılar. Yetkililerden isteğimiz son zamanlarda artan hırsızlık olaylarına bir el atmalarıdır.” dedi.

“4 bin liraya taktığımız kablolar bir gün sonra tekrar çalındı”

Cami cemaatinden esnaf Avni Altun

Yaşanan hırsızlık olaylarının son bulması için geceleri emniyet ve sokak bekçilerinin sık sık devriye atması gerektiğini belirten esnaf Avni Altun, “Yıllardır burada esnaflık ve ticaret yapıyoruz şu ana kadar böyle bir şey görmemiştik. Çevrede bulunan hırsızlar camiye dadandılar ve verdikleri zararın haddi hesabı yok. Mesele sadece buradan kabloların çalınması değil. İnsanlar burada namaz kılıyor ve içerisi sıcak olduğu için insanlar zorluk yaşıyor. Dün 4 bin lira civarında kablo alımı yapıp taktık ve ikinci gün gelip çaldılar. Yetkililerden rica ediyoruz; gereken hassasiyet, ilgi ve alakayı göstersinler. Hem de acil olarak. Emniyet geceleri güvenlik güçleri veya sokak bekçileriyle burada nöbet veya sürekli devriye atabilirler. Bu işi yapanlar takip edilirse muhakkak yakalanacaklardır.” şeklinde konuştu.

“Klimaların bütün kablolarını çaldılar”

Cami cemaatinden Muhammed Zeki Ata

Hırsızlık olaylarının son bulması için vatandaşların camilere sahip çıkması ve daha duyarlı olmaları çağrısında bulunan Muhammed Zeki Ata, “5 vakit namaza gelen cami cemaatinden biriyim. İki gündür camimize hırsızlar giriyor. Hırsızlar cami klimalarının bütün kablolarını çaldılar. Hatta geçenlerde bir klimanın dış ünitesini de çalmışlardı. Her gün yaşanan hırsızlık olaylarıyla ne yapabilir. Çalınan kabloları ne zaman yenilesek diğer gün tekrar gelip çalıyorlar. Bu durum böyle devam edemez. Bütün vatandaşların ve emniyet yetkililerinin bu hırsızlık olaylarına karşı duyarlı ve sahip çıkmasını istiyoruz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler