Maliyetlerin yükselmesi çiftçileri zorda bırakıyor

Tarlada çalışan çiftçileri ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, gübre, mazot ve ilaç fiyatlarındaki yükselişin çiftçileri zorda bıraktığını belirtti.

Ekleme: 15.06.2022 11:05:11 / Güncelleme: 15.06.2022 11:13:45 / Ekonomi / Batman Haberleri
Destek için 

Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, çalışmaları kapsamında tarlada zor şartlar altında çalışan çiftçileri ziyaret ederek sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı çok memnun olduklarını söyleyen çiftçiler, taleplerinin karşılanması için yetkililerin girişimde bulunması gerektiğini belirtti.

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, Batman ekonomisini canlandırmak için çiftçilerin desteklenmesi ve çiftçiliğin yaygınlaştırılması gerektiği belirtti.

“Yakıt, gübre ve ilaç fiyatlarındaki yükselişe çare bulunmalıdır”

Merkez İlçe Teşkilatı olarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Durmaz, “Bu kapsamda memleketimizin kırsal bölgelerinde tarım faaliyetlerinde bulunan ve roka, maydanoz, nane, reyhan, tere ve dereotu gibi sofraların olmazsa olmaz ürünlerini yetiştiren çiftçileri çalıştıkları tarlada yönetim kurulu üyelerimizle birlikte ziyaret edip hem kendilerine kolaylıklar diledik hem de sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledik. Mikro ölçekte çalışan çiftçilerin en çok şikâyet ettiği konu, maliyetlerin yükselmesidir. Yakıt, gübre ve ilaçlarda yükselen fiyatlar, çiftçileri zor durumda bırakmıştır. Geçen sene bir çuval gübre 200 TL iken bu sene bir çuval gübrenin fiyatı 800 TL’ye yaklaşmış durumdadır. Durdurulamayan yükselişlere çare bulunmalı ve bu konuda çiftçilerin sesine kulak verilmelidir.” şeklinde konuştu.

“Yüksek fiyatlar ve artan giderler çiftçiyi zorda bırakıyor”

Yüksek fiyatların maliyetleri ve giderleri artırdığını vurgulayan Durmaz, “Bu da çiftçiyi zorda bırakıyor. Kimi zaman çiftçilerin geliri giderlerini karşılamıyor. Çiftçinin rahatlaması için devlet tarafından Tarımsal Desteklemeler ile birlikte Gübre ve Tohum Destekleri daha fazla verilmeli, hibe ve teşvikler artırılmalıdır. Memleketimiz Batman’ın ekonomisini canlandırmak için çiftçiliğin daha fazla yaygınlaşması ve mevcut çiftçilerin de desteklenmesi gerekir. Bunun için yetkililer ve ilgili kurumlar yoğun bir çaba içerisinde olmalıdır. Tarımın yapı taşı olan çiftçiliğin daha iyi bir seviyeye gelmesi için hep birlikte uğraş içerisinde olmak gerekir. Bu konuda parti olarak bizler çiftçilerin yanında bulunmaya, üzerimize düşeni yerine getirmeye, sesleri olmak adına sorun ve sıkıntılarını kamuoyuna duyurmaya ve çözüm noktasında gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)