​ Ankara'da hafızlığı tamamlayan öğrenciler için icazet merasimi

​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’da hafızlığını tamamlamış kız ve erkek öğrenciler için düzenlediği hafızlık icazet merasimine katıldı.

Ekleme: 15.06.2022 01:05:11 / Güncelleme: 15.06.2022 01:05:11 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kızılcahamam İlçe Müftülüğünün hafızlığını tamamlamış kız ve erkek öğrenciler için düzenlediği hafızlık icazet merasimine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş icazet merasiminde yaptığı konuşmada, “Ne mutlu bize ki bugün en hayırlı merasimlerden birisindeyiz.” dedi.

“Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir.” hadis-i şerifini hatırlatan Erbaş, “En hayırlı olanlar burada, hafızlarımız. Kur’an’ı öğrendiler. Öğretenler de burada, hafızlarımızın hocaları. En hayırlı işi yapanların arasında olmak da çok büyük bir lütuftur. Ne mutlu sizlere ki hafız anneleri, babaları oldunuz.” diye konuştu.

“Hafız olmak, son nefesinize kadar Kur'an-ı Kerim’in yolunda yürümektir”

Hafızların, Kur'an-ı Kerim'in kıyamete kadar muhafaza edilmesine vesile olacağını söyleyen Erbaş, “Sizler sayesinde inşallah Kur'an-ı Kerim daha çok öğrenilecek, daha çok anlaşılacak. Sizler Kur’an-ı Kerimi öğrenmekle kalmayacaksınız, onu anlamaya çalışacaksınız. Anlamaya çalışmakla kalmayacaksınız, onu yaşayacaksınız ve daha fazla insan Kur'an-ı Kerim'e göre amel etsin diye ömrünüz boyunca bunun için çalışacaksınız. Hafız olmak, bu kapıyı aralamak demektir. Hafız olmak, son nefesine kadar Kur'an yolunda yürümek demektir.” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim’in, insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarmak için indirildiğini hatırlatan Erbaş, Mekke ve Medine'deki cehaletin Kur'an-ı Kerim’le ortadan kalktığını anlatarak, “Nice beldeler, nice zihinler Kur’an-ı Kerim’le aydınlandı.” dedi.

Erbaş, dünyada Kur’an-ı Kerim’den başka hiçbir kitabın milyonlarca kişi tarafından ezberlenmediğini ifade ederek, “Bu, Kur’an-ı Kerim’in mucizesidir. İşte bu mucizeyi yaşıyoruz. Bugün burada bir anne ve oğluna hafızlık icazetnamesini vereceğiz. İşte bu mucize, bu mucizeyi burada yaşıyoruz. Hafız annemiz, hafız oğlu, maşallah. Kur’an-ı Kerim her yaşta insanın ezberleyebileceği mucize bir kitap. Niyetlenince, azmedince oluyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye'de sınavlara girerek hafızlık icazetnamesini alan yaklaşık 200 bin hafızın olduğunu kaydeden Erbaş, her ailede bir hafız olmasını temenni ettiğini dile getirerek hafızları, ailelerini ve hocalarını tebrik etti.

20 erkek, 14 kız olmak üzere toplam 34 hafızın icazet aldığı merasimde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin de dua etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
Etiketler:
İlgili Videolar İlgili Galeriler