Yapıcıoğlu'ndan canlı yayında önemli açıklamalar

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Erzurum Aras TV canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

Ekleme: 14.06.2022 20:09:07 / Güncelleme: 14.06.2022 21:58:02 / Güncel
Destek için 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Aras TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde: 

Okullarda eğitim sistemlerimizde tamamen materyalist tamamen maddeci bir dil kullanılıyor. Sanki kainat kendi kendine oluşmuş gibi yansıtılıyor. Çocuklarımızın kafası karışıyor.   

Batı’yı taklit ettik ama Batı'nın çocuklarına verdiği eğitimi de veremedik. Kendi örfümüze tarihimize kültürümüze ve inancımıza uygun eğitim sistemi oluşturmak zorundayız, oluşturmazsak gelecek karanlıkta. Eğitimde tarih Hakikat neyse milletimiz bunu bilmeli.  Geçmişten ders alabilirsek tarih tekerrür etmez. Ekonomi Kıtlık Kanunu ( diyorlar ki dünyada kaynaklar kıt ihtiyaçlar sınırsız ) Ekonomi ilmi bu kıt kaynaklarla sınırsız ihtiyaçları nasıl karşılayacağımızın cevabını aramaktadır.

Kapitalist teorinin kendine göre bir sistemi var ama bu bir teoridir. Bundan tüm dünya etkileniyor fakat bu sistem bilimmiş gibi anlatılıyor. HÜDA PAR'ın bu konudaki iddiası Türkiye’de kapitalist teori ekonomi ilmi diye okutuluyor Biz diyoruz ki; Türkiye bu sistemden çıkmalı.

Biz diyoruz ki; açık finansman modelini terk edeceğiz. Denk bütçeler yapacağız, ne kadar gelir o kadar gider ne kadar üretim o kadar tüketim. Eğer bu olursa biz gelirimizin önemli kısmını faize harcamayacağız. Bu milletin her kuruşunu milletin ihtiyaçları için kullanacağız. Bizim ekonomimiz daha fazla mal üretmekle daha çok ihraç etmekle büyüsün.

Ekonomi ile ilgili yapılacak şey denk bütçe, israfı ve yolsuzluğu önlemek.

Milli görüşçüler ile aranızdaki fark?

Biz Müslüman kardeşlerimizle aramızdaki ihtilaflı meseleleri çok gündem edip birbirimizin başımızı ağrıtmanın hiçbirimizin faydası olmadığını düşünüyoruz o yüzden ihtilaflı konulara girmiyoruz.

Sırbistan’a kimlikle gidebiliyoruz ama burnunuzunuz dibindeki, dedelerimizin şehit düştüğü toprağa gitmek için vize zorunluluğumuz var. Bunlar doğru şeyler değil. Birileri bizi bir birimizden koparıyor!

Millet ittifakı cumhuriyet ittifakı teklif geldi mi ya da siz teklif götürdünüz mü?

Seçim barajı nedeniyle partiler ittifak yapmak zorunda biz HÜDA PAR olarak ittifak içinde yer almak zorundayız modunda değiliz.  Yer alabiliriz ama 'ne olursa olsun mutlaka yer alacağız' düşüncesinde değiliz. İlkelerimize uygun siyaset yapma imkanımız olursa ittifak yapabiliriz. Düşüncelerimizi terk etmemizi karşılığında ittifaka davet ederlerse biz gitmeyiz.  Bugüne kadar farklı farklı partilerden ittifak teklifleri teklifler geldi, bunun için erken olduğunu düşünüyoruz.  Bizim inancımıza düşmanlık eden hiç kimse ile ittifak yapmayacağız.