Memur-Sen Adıyaman Şubesi: Ek göstergeler memurların tazminat yansıtma oranları yükseltilmelidir

​Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz 3600 ek göstergenin, adaletin sağlanması ve çalışma barışının bozulmaması için maaş tablosunun güncellenmesi gerektiğini kaydetti.

Ekleme: 14.06.2022 18:25:12 / Güncelleme: 14.06.2022 18:35:57 / Ekonomi / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, 3600 ek gösterge çalışmasının sonlanmasının ardından adaletin tam olarak tesis edilmediğini belirtti.

Deniz, 3600 ek gösterge çalışmasının sonuçlandırıldığını belirterek "Ek gösterge talebimizin karşılık bulması memnuniyet verici olmakla beraber bazı kamu çalışanları ek göstergeleri yükselmiş olmasına rağmen istenilen emekli maaşı ve ikramiyelerinde yeterli artışı elde edememişlerdir." dedi.

Deniz, açıklamasının devamında, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının web sayfasından yayınlanmış olan tabloyu işaret ederek tabloyu incelediklerini dile getiren Deniz, "Bazı unvanlara emekli aylığı farkı sadece 118 TL artış olacak iken bir kısım unvanlara ise 1234 TL artış olacak. Bu durumda emekli memurların maaşlarının arasında bin TL’den fazla fark oluşacak ve adalet sarsılmış olacaktır. Aynı şekilde emekli ikramiyesi farkı kimi emeklilere 4 bin 238 TL artış şeklinde yansırken bir kısmına da 44 bin 499 TL artış olarak yansımıştır. Bu durumda emekli olacak memurların ikramiyelerinin arasında 42 bin TL’den fazla fark oluşmuştur. Bu sorunun çözülmesi için ya ek göstergeler değişmeli ya da memurların tazminat yansıtma oranları yükseltilmelidir.  Adaletin sağlanması ve çalışma barışının bozulmaması için tablo güncellenmeli aradaki farklar minimize edilmelidir." şeklinde konuştu.

 

(İLKHA)