Yapıcıoğlu: İfsat hareketlerine karşı ıslah çalışmalarını genişletmenin kaygısı içindeyiz

Erzurum'da konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, "İfsat edici hareketlerinin önüne nasıl engel koyabiliriz, set çekebiliriz, ıslah çalışmalarımızı nasıl genişletip bereketlendirebiliriz… Bunun kaygısını taşıyoruz." dedi.

Ekleme: 14.06.2022 17:05:10 / Güncelleme: 14.06.2022 17:18:29 / Güncel / Erzurum Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzurum'da STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle Büyükşehir Belediyesi Müceldili Konağı Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Buradan konuşan Yapıcıoğlu, yeniden Erzurum'da olmanın sevincini yaşadığını söyleyerek, avukatlık mesleğine 1990'da Erzurum'da başladığını, kentte 2 yıl görev yaptığını hatırlattı.

"Fitneciler, müfsitler boş durmuyor"

Son günlerde ülkenin, maddiyatın yanı sıra manevi olarak da zor günler geçirdiğini ifade eden Yapıcıoğlu, "Son birkaç haftadır basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntüler bizi yaralıyor, üzüyor. Bazıları toplumsal ahlakı hedefe koymuş, kimileri aile kurumunu hedefe koymuş, kimileri gençlik üzerinden ifsat projelerini yaymaya çalışıyor. Hasılı kelam fitneciler, müfsitler boş durmuyor. İnşallah biz de karınca kararınca onların toplumu ifsat edici hareketlerinin önüne nasıl engel koyabiliriz, set çekebiliriz, ıslah çalışmalarımızı nasıl genişletip bereketlendirebiliriz… Bunun kaygısını taşıyoruz, kafamızı buna yoruyoruz." dedi.

"Partiliyiz fakat partici değiliz"

Şehir ziyaretleri kapsamında birçok kesimden siyasi düşüncesine ya da mensup olduğu partiye bakmaksızın görüş alıp onlardan istifade etmeye çalıştıklarını söyleyen Yapıcıoğlu, "Evet, biz partiliyiz, bir partimiz var fakat bir partici değiliz. Başından beri şunu söylüyoruz, diyoruz ki; Rabbimiz Allah-u Teala, bizim için ölçüler koymuş, kardeşliğin ölçüsünü de iman olarak belirlemiş; 'Müminler ancak kardeştirler' diye buyurmuş. Öyle ise biz bu ölçüyü daraltıp sadece kendi partililerimizi ya da fikren bize çok benzeyen insanları, ya da mezheben, meşreben bize yakın insanları kardeşlerimiz olarak bellemeyeceğiz. Allah-u Teala'nın koyduğu ölçüyü değiştirme haddimiz olmadığını söylüyoruz. Buna hakkımız da yoktur. Bütün müminleri kardeşlerimiz olarak gördük, görüyoruz, bundan sonra da görmeye devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)










Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar