Filistinli direniş grupları, İslami Cihad'ın çağrısıyla toplandı

Filistin direniş grupları, İslami Cihad Hareketi'nin çağrısıyla Gazze'de acil bir toplantı gerçekleştirdi.

Ekleme: 14.06.2022 15:45:53 / Güncelleme: 14.06.2022 15:45:53 / Dünya
Destek için 

Filistin direniş grupları, İslami Cihad Hareketi'nin çağrısıyla Gazze'de acil bir toplantı gerçekleştirdi.

Direniş grupları toplantıda, kahraman esirlerin ve özellikle de açlık grevinde olanların durumlarını takip için sürekli irtibat halinde olacaklarını belirtirken, açlık grevinde olan esirlerin tümünün hayatlarından da siyonist işgalcilerin sorumlu olduğu vurgulandı.

Toplantıda Filistin sahasında son dönemde meydana gelen gelişmeler, işgalcilerin Filistin halkına, esirlerine ve mukaddes değerlerine yönelik saldırıları artırması, özellikle Kudüs ve Batı Şeria bölgesindeki saldırı dairesinin genişletilmesi ve ihlallerin artırılması, açlık grevindeki esirlerin sağlık durumlarının tehlikeli derecede kötüleşmesi gibi konular üzerinde istişare yapıldı.

Direniş grupları tüm uluslararası insan hakları kuruluşlarını ve siyasi çevreleri hızlı bir şekilde harekete geçmeye ve idari tutuklama uygulamasına son verilmesi, esirlerden tedaviye ihtiyacı olanların, özellikle de bedeninin yüzde ellisi yanmış durumdaki bayan esir İsra El-Ce'abis'in tedavisine izin verilmesi için Siyonist işgalcilere baskı yapılması çağrısında bulunuldu. -iLKHA