“Kaçak doğal gaz” cezası kesilen vatandaşlar SİBADAŞ’ı mahkemeye verdi

Batman’da “doğal gazı kaçak kullandıkları” iddiasıyla birçok kişiye ceza kesildi. Doğal gaz sayaçlarına dış müdahalede bulunulduğu iddiasıyla kendilerine ceza kesilip mağdur edildiklerini belirten vatandaşlar SİBADAŞ’ı mahkemeye verdiklerini söyledi.

Ekleme: 14.06.2022 14:05:11 / Güncelleme: 14.06.2022 14:06:23 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

SİBADAŞ’ın kendilerine haksız şekilde ceza kestiğini savunan vatandaşlar, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

 

SİBADAŞ çalışanlarının bilgileri dışında kaçak şüphesiyle gaz sayaçlarını söktüğünü belirten Necdet Arburşu, “Evde yokken, eşim ve çocuklarım evdeyken SİBADAŞ’tan iki yetkili olduğunu söyleyen kişiler, doğal gaz saatimi söktükten sonra kapıyı çalıp eşime kaçak şüphesiyle bir kâğıt vermişler. Verilen kâğıdı alarak SİBADAŞ’a gittim ve bana saatte darbe olduğunu ve bu nedenle teste göndereceklerini söylediler. 6 ay sonra ise bana 4 bin 60 TL kaçak bedeli kestiler ve 500 lira da saat değişim ücretini aldılar.” dedi.

Necdet Arburşu

“Gerekçeleri kimi zamanlarda doğal gazı az kullanmak”

Konuyla ilgili SİBADAŞ yetkilileriyle yaptığı görüşmeleri anlatan Arburşu, şöyle devam etti:

“Bu durumu SİBADAŞ ile görüştüğümde bana gerekçe olarak saatin dış kısmının uzman biri tarafından oynandığı ve mührün söküldüğü söylendi. Benim aylık ödemelerimde belli. SİBADAŞ yetkilileri bana ‘Sizin kullanımlarınızı kontrol ettik, belli dönemlerde az kullanmışsınız, belli dönemlerde ise fazla kullanmışsınız’ dediler. Bende kendilerine ‘neyi ne kadar kullanacağımı size mi soracağım’ dedim. Bana kesilen cezayı yatırmasaydım evimin doğal gazını keseceklerdi. Bunun üzerine o parayı yatırdım ama durumu olmayanlar ne yapsın?”

“SİBADAŞ denetlenmeli”

SİBADAŞ’ın kendilerini mağdur ettiğini dile getiren Arburşu, “Buradan yetkililere sesleniyorum; SİBADAŞ’ın yapmış olduğu bu zulme dur diyelim. Her mührü koparılan kişi kaçak mı kullanmış oluyor? Mevzuatlarla bize kaçak yazdıramazlar ve yetkililerin SİBADAŞ’ı denetlemesini arz ediyorum.” diye konuştu.

“Bana ‘Bazı aylarda çok, bazı aylarda ise az kullanmışsınız’ dediler”

SİBADAŞ’ın kaçak iddiasıyla kendilerine 6 bin 500 lira bir ceza kestiğini aktaran bir diğer vatandaş Veysi Kurt, haksız ceza kestikleri gerekçesiyle SİBADAŞ’ı mahkemeye verdiğini söyledi.

Veysi Kurt

Kurt, “Ceza kâğıdıyla beraber SİBADAŞ’a gittim ve kendilerine kaçak kullanmadığımızı söyledim. Bana ‘gaz kaçağı şüphesiyle ceza kesildiğini’ söylediler. Birde bana ‘Bazı aylarda çok, bazı aylarda ise az kullanmışsınız’ dediler. Bende onlara evde iki kişi kaldığımızı, çiftçi olduğum için neredeyse ayın yarısı köyde olduğumuzu söyledim.” ifadelerini kullandı.

“Hakkımızı arayacağım”

Kendileri gibi çok sayıda mağdurun olduğunu belirten Kurt, “SİBADAŞ bana keyfi olarak 6 bin 500 lira ceza kesti. SİBADAŞ’tan gelip doğal gazımı kesip vanamı mühürlediler. Bir tanıdığımın kredi kartını alıp o parayı verebildim. Bu konu hakkında SİBADAŞ’tan şikâyetçiyim ve hakkımızı da arayacağım. Batman’da benim gibi birçok mağdur var. Devlet bir an evvel SİBADAŞ hakkında bir soruşturma başlatması gerekiyor.” dedi.

SİBADAŞ yetkilileri ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapma yetkilerinin bulunmadığını kaydetti.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler