Siirt’te kayıp sağlıkçıyı aramaya ilişkin toplantı yapıldı

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt'in Pervari ilçesinde Müküs Çayı'na düşen arkadaşını kurtarmak isterken akıntıya kapılarak kaybolan hemşire Eyüp Güneş'le ilgili toplantıya katıldı.

Ekleme: 14.06.2022 13:50:10 / Güncelleme: 14.06.2022 13:50:10 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Eyüp Güneş’in bulunması için tüm imkânların seferber edildiğini belirten Vali Hacıbektaşoğlu, Arama/kurtarma çalışmalarına, Bitlis ve Van'dan gelen jandarma ve emniyete ait su altı ekiplerinin yanı sıra UMKE, AFAD, jandarma ve güvenlik korucularının arama çalışmalarına devam ettiğini belitti.

Vali Hacıbektaşoğlu, olayın meydana geldiği Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Beğendik beldesinde arama çalışmalarını yerinde inceleyerek İlçe Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin’den bilgi aldı.

Pervari Kaymakamlığında yapılan değerlendirme toplantısına, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Pervari Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya, Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Afad İl Müdürü Cahit Akkoyun, Bitlis ve Van'dan gelen jandarma ve emniyete ait su altı ekip amirleri ile ilgili birimlerin temsilcileri katıldı

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin’in arama çalışmaları ile ilgili bilgi verdiği toplantıda; Olayın meydana geldiği 11 Haziran’dan bugüne kadar yapılan arama/kurtarma çalışmaları tüm yönleriyle değerlendirildi.

Arama çalışmalarına insansız hava araçları destek verecek

Toplantıda şu kararlar alındı:

“Arama çalışmalarının belirlenen plan ve program dâhilinde devam ettiği, olayın meydana geldiği bölgeden başlanarak Beğendik beldesine 7 km uzaklıktaki Hacı Mehmet köyüne kadar olan bölgenin tekrar hem kıyıdan hem sudan hem de havadan aramalar yapılacak. Hacı Mehmet köyündeki görgü tanıkları ile yapılan mülakatlarda değerlendirilerek çalışmalara insansız hava araçları ve dronlar da kullanılarak tüm bölge titizlikle taranarak aramalara devam edilecek

Gün ağarmasıyla başlayan arama çalışmaları, gün batımıyla birlikte göl olan alanlarda da yüzey gözetlemeleri yapılacaktır. Arama/kurtarma çalışmalarına devletimizin tüm imkân ve kabiliyetleri seferber edilerek, bölgeye sevk edilen, jandarma ve emniyete ait su altı ekipleri, AFAD, UMKE, jandarma ve güvenlik korucuları belirlen program dâhilinde koordinasyon içinde arama/kurtarma çalışmalarına devam edecek.”

Bu arada Vali Hacıbektaşoğlu, arama çalışmalarının devam ettiği Beğendik beldesine 7 km uzaklıktaki Hacı Mehmet köyünde kayıp hemşire Eyüp Güneş’in babası Eyüp Güneş ve yakınlarını ziyaret etti.

Güneş ailesinin üzüntülerini paylaşan ve kendilerini teskin eden Vali Hacıbektaşoğlu, bölgede yapılan arama çalışmaları ile ilgili Güneş ailesini bilgilendirdi. (İLKHA)