Limonun farklı kullanım alanlarını öğrenince hayatınızdan eksik etmeyeceksiniz

C vitamini denilince ilk aklımıza gelen genellikle limon olur. Şifa deposu olan limonun farklı alanlarda da kullanıldığını biliyor musunuz? İşte limonun farklı kullanım alanları...

Ekleme: 14.06.2022 10:59:33 / Güncelleme: 14.06.2022 10:59:33 / Sağlık
Destek için 

İster profesyonel bir şef olun, ister sadece bir yemek aşığı olun. Muhtemelen bir noktada yemeklerinizin birinde limon kullanmışsınızdır. Yiyeceklerinize ve içeceklerinize lezzet katmak için son derece faydalı olan limonu kullanabilirsiniz ve hemen hemen her yerde üretiliyor. Ama ister inanın ister inanmayın, limonları lezzet katmaktan çok daha fazlası için kullanabilirsiniz…

Limonu cildiniz için bir güzellik ürünü olarak kullanabileceğinizi okumuş olabilirsiniz. Limonlar C vitamini ve antioksidanlarla doludur, bu nedenle çok sağlıklıdırlar, ancak mutfağınızda da çok faydalı olabilirler! Evet, konu yemek pişirmeye geldiğinde limon bir çok şeyi çok daha kolaylaştırabilir.

LİMONUN FARKLI KULLANIM ALANLARINI ÖĞRENİNCE HAYATINIZDAN EKSİK ETMEYECEKSİNİZ

  • Meyvelerin kararmasını engeller: Birkaç damla limon suyu avokado, elma ve muz için harikalar yaratabilir. Limon suyundaki asit nedeniyle meyvenin kararmasını önlemeye yardımcı olur.
  • Bulaşık makinesi parlatıcısı olarak görev görür: Yarım bir limonu bulaşık makinanıza yerleştirdiğinizde bardaklarınızın daha pırıl pırl olduğunu göreceksiniz.
  • Pirincin yapışmasını engeller: Yine birkaç damla limon suyu yeterlidir. Bunları pirincinizi pişireceğiniz kaynar suya ekleyin, pirincin yapışmamasını sağlayın. Ayrıca pirincinizi beyaza çevirecek!
  • Ter kokusunu önlemede faydalı: Ter kokusunu önlemek istiyorsanız ve roll-on kullanmak istemiyorsanız birkaç damla limon suyunu koltuk altlarınıza sürebilirsiniz.
  • Etinizi yumuşatır : Limon suyundaki asit, etin içindeki lifleri parçalayarak mükemmel şekilde yumuşamasını sağlar.
  • Leke çıkarıcı olarak görev görür: Zorlandığınız inatçı lekeler için limon suyundan faydalanabilirsiniz. Lekenin üzerine limon sıkın ve 1 saat bekletin daha sonra makinaya atıp yıkayabilirsiniz.
  • Marulunuzu çıtır çıtır yapacaktır: Marulunuz biraz gevşekse biraz limon suyu yardımcı olabilir. Marul yapraklarını tekrar çıtır çıtır yapmak için yarım bardak limon suyuyla dolu bir kapta suda bekletebilirsiniz. Daha sonra bir saat kurumaya bırakın.
  • Bir yemeği değiştirebilir: Kremalı yemekleri süsleyecek ve sodyumsuz bir şey istiyorsanız, tuzun harika bir alternatifi.
  • Balık kokan ellerinizi limonla ovun: Ellerinizden balık kokusunu çıkarmak istiyorsanız limonla ovabilirsiniz.
  • Esmer şekeri yumuşak tutar: Topakların oluşmasını önlemek istiyorsanız, esmer şeker kavanozunuza bir dilim limon suyu ekleyin.
  • Haşlanmış yumurtaların mükemmel olmasını sağlar : Kaynayan suya eklemeden önce yumurta kabuğuna biraz limon suyu sürün. Limon suyu yumurtalar pişerken kabuğun kırılmasını önleyecektir.