Rusya kritik kenti kuşatma altına aldı

Ukrayna'nın doğu bölgelerinde çatışmalar yoğunlaşırken, Zelenski'nin daha önceden "Donbas'ın kaderi oraya bağlı" sözleriyle önemine vurgu yaptığı Severodonetsk kenti, Rusya'nın kuşatması altında.

Ekleme: 14.06.2022 10:35:12 / Güncelleme: 14.06.2022 10:57:25 / Güncel
Destek için 

Savaşın ilk gününden itibaren ana hedefini ülkenin başkenti Kiev olarak belirleyen Rusya kenti kuşatmış ancak ele geçirememiş, daha sonra ise hedefini Donbas olarak belirlemişti.

Dobnas'ın ve Ukrayna'nın durumunun ise Severodonetsk'e bağlı olduğu belirtiliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, doğudaki Severodonetsk kentinin 'Donbas'taki çatışmanın merkez üssü olmaya devam ettiğini' söylemiş ve 'Birçok yönden Donbas'ımızın kaderi orada belirleniyor' demişti.

Luhansk bölge valisi Serhiy Haidi, kentin dışarıyla bağlantısının kesildiğini, kente ikmal yapmanın ve sivilleri tahliye etmenin imkânsız hale geldiğini belirtti. Kente ulaşan üç köprünün de yıkıldığını açıklayan Haidi, "Kentte bulunanlar aşırı zor koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor" dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de bölgedeki savaşın "korkunç" bir can kaybına yol açtığını belirtti.

Luhansk Valisi Sergiy Gaiday ise pazartesi günü yaptığı açıklamada Severodonetsk'in yüzde 80'ine yakınının Rusların kontrolünde olduğunu belirtmişti. (İLKHA)