Müslümanların Evlerini Yıkıyorlar! MODİ’NİN İTLERİ SİYONİSTİN İZİNDE

Hindistan’da Başbakan Narendra Modi yönetimindeki hükümet, Hz. Peygamber’e hakareti protesto eden Müslümanlara yönelik tutuklama dalgası başlattı. Gözaltına alınan Müslümanların karakollarda ağır şiddet ve işkenceye maruz kaldığı görülüyor. Bu da yetmezmiş gibi Siyonistlerin taktiğini izleyen Modi’nin itleri, şimdi de gösterilere katılan Müslümanların ev ve iş yerlerini buldozerlerle yıkıyor.

Ekleme: 14.06.2022 07:00:00 / Güncelleme: 14.06.2022 07:01:02 / Güncel
Destek için 

Abuzer Atasoy / DOĞRUHABER

Hindistan’da iktidardaki Hindistan Halk Partisi (BJP) yetkililerinin İslâm’a ve Hz. Peygamber’e yönelik hakaret dolu paylaşımlarının ardından başlayan olaylar, Müslümanları hedef alan bir cadı avına dönüştü. Geçtiğimiz haftadan beri devam eden protesto gösterilerinde yüzlerce Müslüman tutuklanırken, ülkenin her bölgesinden çatışma haberleri geliyor. Hindistan güvenlik güçlerinin, tutuklanan Müslüman aktivistlerin evlerini buldozerlerle yıkmaya başladığı da belirtiliyor.

PROTESTOYA KATILDILAR DİYE EVLERİ YIKILDI

BBC'nin haberinde, Uttar Pradeş eyaletinde, protestolara katılan 3 Müslümanın evinin buldozerlerle yıkıldığı belirtildi. Eyalet yetkilileri, evlerin yasa dışı olduğunu ve tahliye tebligatının yapıldığını iddia etti. Allahabad kentinde yaşayan Müslüman öğrenci liderlerinden Afreen Fatıma, evi yıkılan Müslüman aktivistlerden biri. Önce Fatıma’nın babasını ve ailesinin diğer fertlerini tutuklayan Hint polisi, ardından buldozerlerle baskın yaptığı mahallede aileye ait konutun yıkımını gerçekleştirdi. Sosyal medyada Afreen ve ailesine destek için binlerce paylaşım yapılırken, diğer şehirlerdeki Müslüman kuruluşlar da yaşananlara tepkilerini gösterdi. Buna rağmen, Hindistan hükümetinin yıkımı sürdürdüğü biliniyor. Yapılan resmî açıklamalarda ise “Evler ruhsatsız olduğu için yıkılıyor” vurgusu yapıldı.

EVLERİ YIKILAN MÜSLÜMANLAR ÜZERİNDEN CUMA GÜNÜNE DE SALDIRDILAR

AA'nın aktardığına göre; Uttar Pradeş Eyaleti Başbakanı Yogi Adityanath'ın basın danışmanı Mrityunjay Kumar, Twitter'dan, buldozerlerin evleri yıktığı görüntüleri de ekleyerek yaptığı paylaşımında, "Asiler her cumanın ardından cumartesinin geldiğini unutmayın." ifadesini kullandı.

SİYONİSTLERİN FİLİSTİNLİLERE YAPTIĞI GİBİ

Siyonistler de çeşitli bahanelerle Filistinlilere ait ev, iş yeri ve hatta tarım alanlarını da imha etme politikasını uzun bir süredir uyguluyor.

PROTESTOLARDA 2 KİŞİ ŞEHİT OLMUŞTU

Hindistan'da iktidardaki BJP'nin sözcüsü Nupur Sharma ve Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın Hazreti Muhammed'e (S.A.V) yönelik hakaret içerikli ifadelerinin ardından Müslümanlar, geçtiğimiz gün sokaklara akın etti. Birçok şehirde düzenlenen kitlesel eylemlerde Hint polisi ve çeteler, Müslümanlara saldırdı. Ranchi'de binlerce Müslümanın katıldığı protestolarda polisin ateş açması sonrasında en az 2 Müslüman şehit oldu, birçok kişi yaralandı. Hindu çeteler de Müslümanlara saldırarak onları darp etti. Şehit olan Müslümanların Islamnagar Mudassir ve Christia Nagar Sahili olduğu açıklandı. Islamnagar Mudassir isimli çocuğun 15 yaşında olduğu Hazreti Muhammed'e (S.A.V) destek eylemlerine katıldığı, önce Hindu çeteler tarafından taşlandığı, ardından polisin ateş açması sonucu kafasına isabet eden kurşunla şehit olduğu belirtildi. Christia Nagar Sahili'nin açılan ateş sonucu ağır yaralandığı, sonrasında şehit olduğu ifade edildi.

HİNT POLİSİ GÖZALTINDAKİ MÜSLÜMANLARA İŞKENCE YAPIYOR

Dünya genelinde ve Hindistan'da milyarlarca Müslüman'ın büyük değer verdiği Hazreti Muhammed'e (S.A.V) yönelik hakaretlere yönelik hukuki bir adım atmayan Hint polisi, gözaltına alınan Müslümanları "ayaklanma" çıkarmakla suçlayarak buna karşılık ağır yaptırımlar ve mallarına el koymakla tehdit etti. Protesto meydanlarında Müslümanlara saldıran Hint polisi, hızını alamayarak gözaltı merkezlerinde de büyük şiddet uyguladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Hint polisin, gözaltı merkezinde bir grup Müslümanı çıplak ayakla duvarın dibinde sıraya koyduğu, ardından elindeki sopalarla sert bir şekilde Müslümanlara darp ederek işkence yaptığı görüldü. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından duyarlı sosyal medya kullanıcıları, Hint polisinin uyguladığı işkencelere tepki göstererek insan hakları örgütlerine çağrıda bulundu. Sosyal medya kullanıcıları, Hindistan yönetimi ve polisinin yaptığı insanlık dışı uygulamalara başta İslam ülkelerinin yöneticileri olmak üzere tüm dünyayı buna karşı tepki vermesini istedi.

CAMİLER DE HEDEFTE

Hindistan’da son yıllarda Müslümanlara yönelik saldırılarda camiler özellikle hedef seçiliyor. 2020’den itibaren yoğunlaşan olaylar sırasında onlarca cami Hindu çeteler eliyle kundaklandı. Camilerin ve çevresindeki vakıf mülklerinin kullanılamaz hale geldiği saldırılar karşısında Hindistan hükümetinin herhangi bir önleyici adım atmaması dikkat çekiyor. Başbakan Narendra Modi, böylesi durumlarda genellikle sessizliğini korurken, iktidar partisinin mensuplarının Müslümanlara karşı aktif saldırganlığı benimsemesi ülke içinde ve dışında büyük öfkeye yol açıyor.