Nijeryalı İmam, kilise saldırısının ardından elini uzattı

Nijerya'nın güneybatısındaki bir Katolik kilisesine silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda 40 kişi öldü ve 60'tan fazla kişi yaralanmıştı. Nijeryalı İmam, genellikle daha barışçıl olan güneybatıdaki nadir saldırının ibadet edenleri korkuttuğunu söyledi.

Ekleme: 13.06.2022 17:58:20 / Güncelleme: 13.06.2022 17:58:20 / Dünya
Destek için 

Riyad Makaev/Dış Haberler

Kilise saldırısı, Aladesawe'yi topluluğuna ve Hıristiyanlara ulaşmaya ve köprüler kurmaya sevk etti. Owo'daki Hristiyanlar ve Müslüman aileler saldırıdan etkilendi. İmamın iki Hristiyan akrabası biri bacağından diğeri sırtından yaralandı.

Ondo Eyaletindeki Owo'da Pazar ayinini bitirirken silahlı kişiler patlayıcı kullanarak ateş açmaya başlamış, kilisenin içine dağılmış kan lekeleri ve enkazlar bıraktılar. Polis, saldırı yerinde patlamamış, ev yapımı üç bomba bulduklarını söyledi.

Müslümanların topladığı yardım kiliseye teslim edildi

İmam şöyle anlattı: “Şiddetin sorumluluğunu hiçbir grup üstlenmedi ve güdüler net değildi, ancak saldırı hem Müslüman hem de Hristiyan toplulukları sarstı. Nijerya, çoğunluğu Hristiyan olan güney ile Müslüman ağırlıklı olan kuzey arasında neredeyse eşit olarak bölünmüş durumda ve toplumlar arası gerilimler sıklıkla alevleniyor.” Aladesawe, "Owo'da olanlar en az beklenen şeydi, kimse beklemiyordu" dedi. İmam, halkımla konuşmaya çalışıyorum çünkü meydana gelen olaylar birçoğunu camide ibadet etmekten caydırdı” dedi. İmam, kan döküldükten bir gün sonra kasabanın Müslüman cemaati tarafından toplanan yardımı teslim etmek için kiliseyi ziyaret etti. İmam, saldırının iki toplum arasındaki ilişkilere zarar vermeyeceğine inandığını söyledi.