Elâzığ ve Tunceli Valiliklerinden sel ve taşkın uyarısı

Elâzığ ve Tunceli Valilikleri vatandaşları Elâzığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman`da etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağıştan kaynaklı sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Ekleme: 13.06.2022 16:09:43 / Güncelleme: 13.06.2022 16:16:00 / Güncel / Elazığ Haberleri
Destek için 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından bölge genelinde havanın parçalı bulutlu ve kısa süreli sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bildirilmişti.

Elâzığ ve Tunceli Valilikleri vatandaşları sağanak ve gök gürültülü yağıştan kaynaklı olarak sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Valiliklerden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre bölgemiz genelinde havanın parçalı bulutlu; Elâzığ, Malatya, Tunceli, Bingöl il geneli ve Adıyaman’ın kuzey çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği; yağışların yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. Vatandaşlarımız ulaşımda aksamalar, sel, ani su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları önemle rica olunur” denildi. (İLKHA)