Şanlıurfa'da iş bırakan hekimlere ceza

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından iş bırakma eylemlerine katılarak vatandaşların mağdur olmasına neden olan hekimlerle ilgili cezai işlem yapıldı.

Ekleme: 13.06.2022 14:30:14 / Güncelleme: 13.06.2022 15:13:06 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa'da hekimler yaptıkları iş bırakma eylemlerinde; sağlıkta etkin bir şiddet yasası çıkarılması, emekliliğe yansıyan yoksulluk sınırının üzerinde temel ücret talep edilmesi, Covid 19'un meslek hastalığı kabul edilmesi gibi konularda taleplerini dile getirmişti.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Halk Sağlığı Başkanlığı, yaptıkları denetimlerde iş bırakma eylemlerine katılan hekimler ile ilgili soruşturma açtı. Suruç, Akçakale ve Birecik ilçelerinde ise sınıftan düşürme cezaları verildi.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Şanlıurfa Tabip Odası, hekimlere verilen cezaları kabul etmediklerini belirterek, " Taleplerimizin karşılanması adına tüm ülke çapında yapılan eylemler eş zamanlı olarak Urfa'da da yapıldı. İş bırakma anayasal bir hak olup ortada yasadışı bir durum bulunmamasına rağmen, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından o günlerde denetimler yapıldı ve hukuksuz bir şekilde soruşturmalar açıldı. Yapılanların hukuksuz olduğu uyarılarımıza rağmen, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Başkanlığı bu uygulamalara devam etti. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Suruç, Akçakale, Birecik gibi ilçelerimizde, hiçbir ilde uygulanmamış sınıftan düşürme cezaları verildi. Bu cezaları asla kabul etmediğimizi bir kez daha buradan müdürlük önünden haykırıyoruz ve sormak istiyoruz." denildi.

Basın açıklamasına; Şanlıurfa Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şubesi,  Hekim Birliği Sendikası Şanlıurfa il Temsilciliği, Hekim-Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği, Tabip-Sen Şanlıurfa Temsilcisi ve Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği destek verdi. (İLKHA)