Taksiciler yüksek akaryakıt fiyatlarını protesto etti

Ağrı'da taksiciler, yakıt fiyatlarına gelen zamlara tepki göstermek amacıyla kontak kapatarak eylem yaptı.

Ekleme: 12.06.2022 18:40:09 / Güncelleme: 12.06.2022 18:50:08 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ağrı merkez Cumhuriyet Mahallesi Kırık Köprü mevkiinde bir araya gelen taksiciler, yakıt fiyatlarına gelen zamlara tepki göstermek amacıyla konvoy halinde korna çalarak, şehir turu attı. Kültür ve Kongre Merkezi önünde bir süre yolu trafiğe kapatan taksiciler, eylemlerini Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar sürdürdü.

 

Burada yakıt fiyatlarına gelen zamlara paralel olarak artan taksi ücretlerinden dolayı müşteri bulmakta zorlandıklarını belirten taksiciler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

"Bıçak kemiğe dayandı"

İhsan Gündüz

Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan dolayı mağdur olduklarını belirten taksici esnafı İhsan Gündüz, fiyatların bir an önce inmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmalarına devam eden Gündüz, "Gerçekten bıçak kemiğe dayandı. Gerçekten sorunlarımız çok çok büyüktür. Benzinin litresi bir ülkede 30 lira ne demek? Bizim öncelikli sorunumuz akaryakıttır, evimize ekmek götüremez olduk. Önceden ben 5 liraya şehir içinde gidiyordum, çok memnundum, çok mutluydum, şimdi 40-50 liraya gidiyorum ama insanların verecek gücü bile yok. Bu yakıt inecek kardeşim başka yolu yok. Ben arabanın sigortasını yapıyorum 4 bin liraya, böyle bir şey var mı? Özelikle bu yakıt inecek, bunun başka çaresi yok. Yoksa hiç kimse arabasını kapısından çıkaramayacak." ifadelerini kullandı.

Fatih Afşin

Yüksek yakıt fiyatlarından dolayı gelirin gideri karşılamadığını söyleyen taksici esnafı Fatih Afşin, "Biz Ağrılı taksiciler olarak yetkililerden ricamız; birinci yakıt konusu, ikincisi de şu ara yollar. Ara mahalleler aşırı derecede kötü. Bir çukura girdiğimizde bir amortisör gidiyor. Bir amortisör 800-900 TL, bir yolcudan aldığımız maksimum fiyat 40-50 TL. Lütfen devlet yetkililerden ricamızdır, yakıt konusunda mağduruz, yardımcı olun, şu an litresi 30 lira." şeklinde konuştu.

Turan Şahbal

Artan yakıt fiyatlarıyla paralel bir şekilde hareket eden yüksek taksi fiyatlarından dolayı müşterilerin artık taksileri tercih etmediklerini söyleyen bir diğer taksici esnafı Turan Şahbal, "Yakıt oldu 30 lira. Artık müşterilerimiz, hastalarını sırtına alıp sırtında hastaneye götürmek zorunda kalıyor. Bizim burada kimseye zararımız yok sadece yakıt konusunda şikâyetçiyiz." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler