Akdeniz Üniversitesi ve KYK'dan öğrenci intiharlarına ilişkin açıklama

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) son 2 ay içerisinde yurtlarda kalan bazı öğrencilerin intiharıyla ilgili açıklama yaptı.

Ekleme: 12.06.2022 17:04:13 / Güncelleme: 12.06.2022 17:04:13 / Güncel
Destek için 

Akdeniz Üniversitesi rektörlüğünden yapılan açıklamada, ''Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen vakaların gerçekleştiği yurtlardaki incelemelerin yapılabilmesi için olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılabilmesi ve de önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettirecektir." denildi. 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK)'dan yapılan açıklamada ise, ''Süreç adli makamlarımız tarafından titizlikle yürütülmektedir. Olayların meydana geldiği yurtlarımızda güvenlik kameraları 24 saat aktiftir, görüntüler incelenmek üzere ivedilikle ilgili makamlara teslim edilmiştir. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak, tüm birimlerimizle, yaşanan bu üzücü olayların detaylı incelemelerini yakından takip ettiğimizi ve sürecin, başından itibaren emniyet ve adli makamlarımızla koordineli bir şekilde yürütüldüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadeleri kullanıldı. 

Son 2 ay içerisinde yurtlarda kalan 3 öğrenci pencereden atlayarak, bir öğrenci de evinde yaşamına son verdi. 

Etiketler: