AGD’nin düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması 81 ilde gerçekleştirildi

AGD-MGV’ nin her sene geleneksel olarak düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması, bu sene de lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirildi.

Ekleme: 11.06.2022 17:40:10 / Güncelleme: 11.06.2022 17:49:17 / Güncel / Kayseri Haberleri
Destek için 

Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem)’in hayatını gençlere anlatabilmek amacıyla Anadolu Gençlik Derneği (AGD) – Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından her sene düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması bu sene de Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirildi.

“Bir hayata bile dokunabildiysek ne mutlu bizlere”

Konuya ilişkin açıklama yapan AGD Kayseri Şube Başkanı Metin Aydınözü “Yarışma sonucunda Türkiye genelinde çok sayıda ödüller verilecek. Yarışmaya katılan öğrencilerin en büyük ve paha biçilemez kazancı ise Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in hayatını daha iyi öğrenmek olacak. Siyer-i Nebi Yarışması ile Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem)’in hayatını, mücadelesini ve mücahedesini ortaokullu ve liseli gençlere anlatmak ve onların öğrendiklerini hayatlarında işlemeleri amaçlanmıştır. Siyer-i Nebi Yarışması; ortaokullu ve liseli gençlerde O’nun hayatını en güzel şekilde okuyarak, anlayarak ve yaşayarak nasıl ‘Yeni Bir Dünya’ kurmaları gerektiğini öğrenmeleri ve bu mücadeleyi yürütenlerin bir parçası haline gelmeleri için yapılan yarışmadır. Bizlerde ilimizde tüm okullara ulaşarak durumu izah ettik ve başvuruları artırdık. Başarılı bir sürecin sonunda bugün de yarışmamızı tamamladık. Önce ahlak ve maneviyat parolasıyla çıktığımız yolda bir hayata bile dokunabildiysek ne mutlu bizlere” açıklamasında bulundu. (İLKHA)