Hint polisi gözaltındaki Müslümanlara işkence yapıyor

​Hindistan'da iktidar partililerin Hazreti Muhammed'e yönelik hakaretlerini telin eden Müslümanlardan 230'u gözaltına alınırken gözaltı merkezlerinde Müslümanlara uygulanan işkence tepki çekti.

Ekleme: 11.06.2022 17:05:11 / Güncelleme: 11.06.2022 17:05:11 / Güncel
Destek için 

Hindistan'da iktidardaki BJP'nin sözcüsü Nupur Sharma ve Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli ifadelerinin ardından Müslümanlar, dün Cuma namazı sonrası sokaklara akın etti.

Bir çok şehirde düzenlenen kitlesel eylemlerde Hint polisi ve çeteler, Müslümanlara saldırdı.

Ranchi'de binlerce Müslümanın katıldığı protestolarda polisin ateş açması sonrasında en az 2 Müslüman şehit oldu, birçok kişi yaralandı. Hindu çeteler de Müslümanlara saldırarak onları darp etti.

Medya, şu ana kadar 230 Müslümanın protestolara katıldığı gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirdi.

Dünya genelinde ve Hindistan'da milyarlarca Müslüman'ın büyük değer verdiği Hazreti Muhammed'e yönelik hakaretlere yönelik hukuki bir adım atmayan Hint polisi, gözaltına alınan Müslümanları "ayaklanma" çıkarmakla suçlayarak bu karşılık ağır yaptırımlar ve mallarına el koymakla tehdit etti.

Protesto meydanlarında Müslümanlara saldıran Hint polisi, hızını alamayarak gözaltı merkezlerinde de büyük şiddet uyguladı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Hint polisin, gözaltı merkezinde bir grup Müslümanı çıplak ayakla duvarın dibinde sıraya koyduğu, ardından elindeki sopalarla sert bir şekilde Müslümanlara darp ederek işkence yaptığı görüldü.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından duyarlı sosyal medya kullanıcıları, Hint polisinin uyguladığı işkencelere tepki göstererek insan hakları örgütlerine çağrıda bulundu.

Sosyal medya kullanıcıları, Hindistan yönetimi ve polisinin yaptığı insanlık dışı uygulamalara başta İslam ülkelerinin yöneticileri olmak üzere tüm dünyayı buna karşı tepki vermesini istedi. (İLKHA)