Bakan Kirişçi, evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti.

Ekleme: 10.06.2022 19:30:15 / Güncelleme: 10.06.2022 19:30:15 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle 22 Ağustos 2019'da Hacire Akar'ın HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelerek evladını istemesiyle 3 Eylül 2019'da başlayan evlat nöbeti bin 12 gündür devam ediyor.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, evlat nöbeti tutan ailelerle bir araya geldi.

Bakan Kirişçi'ye, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su eşlik etti. Aileleri tek tek gezerek dinleyen Bakan Kirişçi, basına açıklamalarda bulundu.

Kirişçi, "Tüm dünyanın gözü önünde artık uluslararası bir dram haline dönüşmüş ailelerimizin, kendi evlatları ve yakınlarıyla ilgili sürdürdükleri mücadeleyi, Diyarbakır programımız içerisinde yerinde ziyaret ederek birlikte olalım dedik. Bu konuda bizimle paylaşacaklarını dinleme arzusu içerisinde geldik." dedi.

"Kardeşlerimizin yavrularına kavuşması hükümetin öncelikli konusudur"

Kirişçi, "Bu mücadeledeki kararlılık net olarak artık iyice ortaya konmuştur. FETÖ terör örgütünün ifşası sonrası mücadelemiz yeni boyut kazanarak bu çerçevede de sürdürülen mücadelede daha somut sonuçlar elde edilmeye başlanmıştır. Buna çok yaklaştığımızı düşünüyoruz. Bu kardeşlerimizin kendi yavrularına kavuşması Cumhurbaşkanımız, devletimiz ve hükümetimizin en öncelikli konusudur. Bu zamana kadar verilen mücadele bundan sonrada aynı hız ve kararlılıkla devam edecektir. Bizim ziyaretimizde bu kardeşlerimizin kısmen bir rahatlama içerisinde olduklarını görüyoruz ama bu acı sadece onların acısı değil. Bu milletin en önemli meziyeti zor günde beraber olmaktır. Bu zor günde beraberliği bizim gibi temsil makamında olan kişiler aracılığıyla hükümetimizin kararlılığını göstermeye çalıştık. En kısa sürede yavrularımıza kavuşmalarını Rabbimden niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar