Davutoğlu'ndan iktidara ekonomi eleştirisi

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi.

Ekleme: 09.06.2022 21:22:48 / Güncelleme: 09.06.2022 21:30:19 / Güncel
Destek için 

HABER MERKEZİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomiye ilişkin atılacak yeni adımları bu akşam açıklayacaklarını belirtmişti. Bakanlığın açıklamasının ardından Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu paylaşımında

''Çiftçi, esnaf, işçi halinden şikayetçi, herkes halinden şikayetçiyken peki kim kazanıyor bu ekonomik politikalardan? Bakın size anlatayım kimin kazandığını. Tüm Anadolu'yu geziyorum, çiftçi halinden şikayetçi. Bir çiftçimiz dedi ki, mazot o kadar pahalı ki traktörle gidemiyor, gübreyi elimle atıyorum. Bunların açıkladığı enflasyon yüzde 73, mazota bakarsanız yüzde 400. Çiftçi ağlıyor. Esnafımız ana parayı bırakın, faizleri ödeyemiyoruz diye şikayet ediyor. Peki kim kazanıyor biliyor musunuz? Size son kazananları söyleyeyim, bundan öncekileri zaten biliyorsunuz beşli çeteyi, 128 milyar dolar rezervi tüketenler, onlar ayrı.

Bakın bundan 6 ay önce dolar 18 liraya çıktığında sanki hiç denenmemiş gibi Kur Korumalı Mevduat diye bir şey ürettiler. Çıktığı gün açıklama yaptım, dedim ki bu yapılacak en vahim hatadır. Bu Kur Korumalı Mevduat diye üretilen ucube şey, faizin danıskasıdır. Hiçbir emek vermeden paradan para kazanıyorsanız, yatırıma gidecek şeyi küçük bir grup kendi arasında bölüştürüp rant elde ediyorsa bu faizdir. Hazine ve Maliye Bakanı 6 ay sonra Türkiye'yi göreceksiniz dedi, 6 ay geçti, dolar 17 lira! Dolar yine buralara geldi ama Hazine'den 157 milyar lira bu faizcilere, rantiyecilere aktarıldı. Bu servet transferidir. Bu sizden vergileri toplayıp büyük bir hortumla bir yere aktarmaktır. Yıl sonuna kadar söyleyeyim size, 300-400 milyarı bulur bunun maliyeti.

Tahminim, -sezgilerim ve tecrübemle söylüyorum- bu gece de enflasyon korumalı tahvil ve mevduat açıklayacaklar. Kur korumalı yetmedi, enflasyon korumalı olacak. Yani enflasyonu hiperenflasyon yapmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar." ifadelerini kullandı.