Van'da göçmen kaçakçılığı yapan 11 kişi yakalandı

Van’ın Gevaş ilçesinde yüksek ücretler karşılığında göçmen kaçakçılığı yapan 11 kişi yakalandı. Zanlılardan biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ekleme: 08.06.2022 23:05:16 / Güncelleme: 08.06.2022 23:18:57 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Gevaş Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde, Van il jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Dedektifleri (JASAT) tarafından Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti suçlarının engellenmesi ve Van ili genelinde bu suçu organize eden şahısların tespiti ve yakalanması kapsamında istihbarı çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde Van ili Gevaş ilçesinde ikamet etmekte olan ve Göçmen Kaçakçılığı suçunu yüksek meblağlar karşılığında organize eden 11 şüpheli 24 Mayıs 2022 günü icra edilen eş zamanlı operasyonlar neticesinde yakalanmışlardır. Devam eden soruşturma kapsamında son olarak Göçmen Kaçakçılarına Finansal ve Lojistik destek sağlayan M.D isimli şahıs, 7 Haziran 2022 tarihinde, yapılan operasyon neticesinde yakalanmış, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Van Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar