Malatya'da Akmercan Ortaokulu törenle açıldı

Hayırsever iş insanı Gazi Akmercan tarafından Akçadağ ilçesinde yapılan ve kendi adı verilen Akmercan Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Ekleme: 08.06.2022 22:45:14 / Güncelleme: 08.06.2022 22:45:14 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Okul açılışı ve bazı ziyaretler için Akçadağ ilçesine giden Malatya Valisi Hulusi Şahin, önce ilçe kaymakamı Ümit Fırat Böçkün ve belediye başkanı Ali Kazgan'ı makamlarında ziyaret ederek ilçede yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi aldı.

Vali Şahin, ziyaretlerin ardından İş İnsanı Gazi Akmercan tarafından yaptırılan Akmercan Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Şahin, "Akmercan ailesi, Türkiye'nin bir ucundan öteki ucuna birçok hayır işini sessiz sedasız yapıyor. İşlerinde titiz, disiplinli, ahlaklı ve büyük çapta ülkede katma değer oluşturan Gazi Akmercan aynı zamanda önemli şirketlerin sahibi olarak çok sayıda kişiye istihdam sağlıyor. Bunun yanında yürüttüğü hayırlı çalışmalar yürüttüğünü görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor." dedi.

Okul binalarında ortaya konulacak kalitenin öğrenci ve öğretmenlerin üzerinde olumlu etki oluşturacağını kaydeden Şahin, "Buradan yetişecek olan öğrencilerin memlekete hizmet edecek. Akçadağ ilçesinin mütevazı bir ilçe olmasına rağmen Fen Lisesi ile birlikte 10 adet liseye sahip. Liselerin kalitesinin yanında, iyi niyetli ve fedakâr eğitimciler, velilerin de destek vermeleri halinde başarılı ve güzel işler ortaya koyarak iyi noktalara gelecekler." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler