Bursa barajlarında alarm zilleri çalıyor

Bursa'nın su ihtiyacını karşılamak için kullanılan barajlarda alarm zilleri çalıyor. Uludağ'daki yoğun kar yağışının baraj havzasında etkili olmamasından kaynaklı olarak iki barajdaki suyun ancak yılsonuna kadar yeteceği düşünülüyor.

Ekleme: 08.06.2022 14:40:08 / Güncelleme: 08.06.2022 14:45:07 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bursa'da su ihtiyacının karşılamak için kullanılan barajlarda su seviyesinin azalmasıyla ve Uludağ'daki kar yağışının baraj havzasında etkili olmaması nedeniyle Bursa'da yılsonuna kadar yeteceği öngörülüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki olan BUSKİ Bursa'da su sorunu nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Hesabımızı kış tutup ona göre şehri genel anlamda yıl boyunca üzmemek su konusunda sıkıntı yaşatmamak adına her bir tedbiri ayrı ayrı almak zorundayız. Şebeke suyuyla tarımsal anlamda ciddi sulamalar yapılarak fiyatın ucuzluğundan böyle bir sıkıntıya neden olmaktadır. Bir plan dâhilinde değerlendirip tamamen şehrin menfaatleri doğrultusunda şehrin bu sıkıntıyı yaşamaması için bir sonuca gidilecek." dedi.

"Bursa'nın su sorunu giderilmesi için kurumsal adımlar atılması kaçınılmaz bir gerçektir"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Bir taraftan artan şehir nüfusu diğer taraftan küresel iklim değişikliği neden olduğu kuraklığa bağlı olduğu azalma olduğunu belirten Aktaş, "Yerüstü ve yeraltı kaynakların verimi kişi başına düşen ulaşılabilir temiz su miktarını düşürmektedir. Bütün hemşerilerimizin suyu dikkatli ve tasarruflu kullanmaları evlerinde, işyerlerinde ve ilgili oldukları diğer mekânlarında bulunan arızalı musluk, batarya ve ekipmanlarından kaynaklanan su kayıplarının önüne geçmeleri önemli olacaktır. Büyüyen gelişen Bursa'nın su sorunu giderilmesi alakalı kısa vadeli tasarruf ve benzeri konular ziyade kurumsal adımlar atılması kaçınılmaz bir gerçektir. Yüzde 65'lerden yüzde 20'lere düşen kayıp kaçaklar olmasaydı suyu kesintili olarak vermek durumunda kalabilirdik. Her halükarda insanlarımızın sıkıntı yaşamamak için lütfen su israfına ve tasarrufuna dikkat edelim. Hepimizi ilgilendiren bu önemli konuda gerekli hassasiyeti gösterelim." diye konuştu.

Toplantı alanında uzman ve akademisyenlerin yaptığı önerilerle son buldu.

(İLKHA)




Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar