Bingöl'deki bozuk yol tüm müracaatlara rağmen halen onarılamadı!

İçmeler mevkiindeki Genç yolu için farklı kurumlara müracaatlarda bulunduklarını söyleyen İçmeler Mahallesi Muhtar Felemez Aytar, işlek olan yolun araçların geçişi için kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Ekleme: 08.06.2022 12:45:11 / Güncelleme: 08.06.2022 12:51:29 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bozuk yol ile alakalı farklı kurumlara defalarca müracaatlarda bulunduklarını dile getiren İçmeler TOKİ Mahalle Muhtarı Felemez Aytar, çok işlek bir yol olmasına rağmen yolun yapılamamasına bir anlam veremediklerini söyledi.

Adeta köstebek yuvasına dönen yolda araçların hasar gördüğünü dile getiren Aytar, yaptığı başvurulara yanıt alamamaktan yakındı.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Aytar, "Bu yol eski Genç yoludur ama aktif bir şekilde kullanılıyor. Genç ilçesi minibüsleri, Bingöl İçmeler merkez halk otobüsleri, organize sanayi ve okul araçları bu yolu aktif bir şekilde kullanıyor. Yol köstebek yuvasına dönmüş durumda. Özellikle organize sanayide çalışan insanlar bu yolu kullanıyor. Ayrıca yakınımızda bulunan bir özel okulun servisleri de bu güzergahı kullanıyor. Yollar bozuk olduğundan araçlar hasar görüyor, insanlar hızlı ulaşımdan mahrum kalıyor. Konuyla ilgili birçok kuruma başvurdum ama ilgilenen olmadı. Bingöl Belediyesine müracaatta bulunduk. 'İçmeler, bizim sınır bölgemizde olmadığı için bize ait değil' dediler. Karayolları, 'Haziran ayında yapacağız.' dediler ama onlar da şimdi 'Bize ait değil' diyorlar. Köy Hizmetleri de 'Orası belediyeye ait.' cevabını veriyor. Açıkçası ne yapacağımızı bilemez olduk. Nereye… kime gideceğiz… bilemiyoruz. Yok mu bu yolu sahiplenecek bir kurum. Bu yol kimin sorumluluğunda?" şeklinde konuştu.

(İLKHA)