BEÜ’de 1. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi başladı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nde konuşan Vali Oktay Çağatay, Bitlis’in tarihine dikkat çekti.

Ekleme: 08.06.2022 12:40:10 / Güncelleme: 08.06.2022 12:40:10 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları ile devam etti.

Açılışta konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, binlerce yıllık tarihe sahip bir şehirde yaşamanın keyfini sürdüğünü belirtti.

Çağatay, “Yaklaşık 4 yıldır Bitlis’te görev yapıyorum. Binlerce yıllık tarihe sahip bir şehirde yaşamanın keyfini sürüyorum. Malumunuz olduğu üzere doğu ve güneydoğuda yaşanan o kötü günler geride bıraktıktan sonra Allah’a şükürler olsun ilimizin sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik kalkınma açısında muazzam bir faaliyet yürütüyoruz.” dedi.

“Sahip olduğu tarihi tabii güzellikleri meydana çıkartarak, turizm potansiyelini ortaya koyarak, inşallah Bitlis’imizi Türkiye’ye ve dünyaya tanıtıyoruz.” diyen Çağatay, şunları söyledi:

“Önümüzdeki günlerde milyonlarca bir ziyaretçiyi Bitlis’te ağırlamanın beklentisi içerisindeyiz. Bir başka açıdan bakıldığından da çok ciddi bir genç nüfusa sahibiz. Yaş ortalamamız 23. Bu muazzam bir istihdam alt yapısı anlamına geliyor. Genç nüfusu hazırlayarak, istihdam açığını hisseden bütün yatırımcıları Bitlis’te son dönemlerde ağırlıyoruz. Bu manada özellikle bulunduğumuz bölgeler harika bir altyapı, istihdam alt yapısı oluşuyor. Bunlar çok güzel şeyler. Önümüzdeki zaman içerisinde Bitlis’imizin bir yıldız gibi parladığını göreceğiz, görüyoruz. Ama şunu da ifade etmeyi önemsiyorum. Toplumların, milletlerin, devletlerin, gelişimi sadece ekonomik altyapı ve üstyapıyla ifade etmeye çalışırsak yanılırız. Biz sosyal, kültürel, bilimsel manada, bu faaliyetlerimizi taçlandırmazsak, eksik kalırız. Bunu fark ediyoruz. Bunu aşmak için de yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu manada Eren Üniversitesine çok teşekkür ediyorum.”

Daha sonra konuşan BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Atlı ise katılanlara teşekkür ederek, “Kadim şehir Bitlis’imizin bu güzel atmosferinde sizleri bir arada görmek ve burada ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Sosyal Bilimler Kongresi, 107 bildiri ve 27 oturumla faaliyetlerini sürdürmüş olacaktır.  Bu faaliyetlerin bilime katkı sunacağını umut eder, başarılar dilerim. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından kongrenin ilk oturumu moderatör Prof. Dr. Ferit İzci başkanlığında gerçekleştirildi. Prof. Dr. Dilnara Zakirova, ‘Rusya-Ukrayna arasındaki ilişkilerin ekonomik etkileri’, Prof. Dr. Haluk Zülfikar ‘Büyüme-Tüketim-mutluluk’, Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ‘Covid-19 sonrası dünya düzeni’ ve Dr. Öğr. Üyesi Osman Güldemir ‘Muftak, Kültür ve Gastronimi turizmi’ konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

Kongreye Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Atlı, öğretim üyeleri, bazı kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar