Filistinli kadın tutukluya yine ret!

Kudüslü kadın esir İsra El-Ce'abis'in estetik ameliyat talebi, işgalci mahkeme tarafından yine reddedildi.

Ekleme: 08.06.2022 11:09:53 / Güncelleme: 08.06.2022 11:43:41 / Sağlık
Destek için 

Bir kaza sonucu yüzü ve bedenin büyük bölümü yanan Kudüslü kadın esir İsra El-Ce'abis'in estetik ameliyat talebi, işgalci mahkeme tarafından yine kabul edilmedi.

Siyonistlere ait bir radyonun yayınladığı habere göre işgal mahkemesinin Ce'abis'in daha önce sunduğu estetik ameliyat talebinin reddedilmesi üzerine, kendisine ameliyat yapılmasına izin verilmesi için yeniden dilekçe verdi. Ancak işgal mahkemesi  Ce'abis'in talebini yine kabul etmedi.

11 yıl hapis cezasına çarptırılmış!

İşgal altındaki Kudüs'ün güneyindeki Cebelu'l-Mukebber köyünün ahalisinden olan 38 yaşındaki İsra El-Ce'abis, evli ve bir kız çocuk annesi. 11 Ekim 2015 tarihinde Kudüs'e gitmekte olduğu sırada bir askeri kontrol noktasının yakınında arabasındaki tüpün kazayla patlamasından dolayı işgal rejimi onu bir askere suikast düzenleme teşebbüsünde bulunmakla suçlayarak 11 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. 

Tüpün patlamasının sebep olduğu yangın kadının bedeninin %50 oranında yanmasına sebep oldu ve normal hayatına yeniden kavuşabilmesi için 8 ayrı ameliyat geçirmesi gerekiyor. Ancak işgal rejimi zindanlarında esir tutulan genç kadının ameliyat talebi kabul edilmiyor.