Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Ankara'da!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, çeşitli temaslarda bulunmak için Ankara'ya geldiği bildirildi.

Ekleme: 08.06.2022 10:24:29 / Güncelleme: 08.06.2022 10:33:25 / Güncel
Destek için 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, çeşitli temaslarda bulunmak için Ankara'ya geldiği bildirildi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve heyeti, Karadeniz'de güvenli yolculuk, Karadeniz ve limanlara güvenli giriş-çıkış ile Rusya ve Ukrayna'nın bu konuda yaşadığı endişelerin görüşülmesi bekleniyor. Görüşmelerin ardından iki bakanın görüşme sonrasında açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Çavuşoğlu'nun verdiği bilgilere göre Ukrayna, özellikle Odessa bölgesindeki deniz mayınlarının kaldırılması ile oluşacak güvenlik sorunlarından endişe ederken Rusya ise tahıl tankerlerinin Ukrayna'ya silah taşımasından endişeli.

Karadeniz’de güvenli yolculuk!

Rusya  Dışişleri Bakanı Lavrov ve heyetinin Milli Savunma Bakanlığı heyetleri ve askeri temsilcilerle bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmede tankerlerin Karadeniz'de güvenli yolculuğu, Karadeniz ve limanlara güvenli giriş-çıkışı ile Rusya ve Ukrayna'nın bu konuda yaşadığı endişelerin görüşüleceği bildirildi.

Rusya’dan görüşmelerle ilgili açıklama!

Rusya Dışişleri Bakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Rusya ve Türkiye arasındaki siyasi diyalog, bu yıl yoğunluğunu korudu. Üst düzeydeki temaslar yoğun şekilde sürdürülüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılbaşından bu yana 9 kez telefonda görüştü.

Rus ve Türk bakanlıklar ile kurumlar arasında etkileşimin sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Bakanların görüşmesinde Ukrayna, Güney Kafkasya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Karadeniz bölgelerindeki durum ele alınacak. İki bakan, Ukrayna krizindeki mevcut durum ve Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlatılması ihtimali hakkında görüş alışverişinde bulunacak."

Çavuşoğlu ve Lavrov'un, görüşmede Suriye meselesini de ele alacağı ifade edildi.

ABD: “Görüşmeden sonra Türkiye’yle konuşacağız”

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Türkiye ziyaretini yakından takip ettiklerini ve ziyaretten sonra görüşmelerle ilgili Ankara ile konuşacaklarını açıkladı.