Malatya’da karaciğer naklindeki başarı göz dolduruyor

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitü Merkezinde şu ana kadar 3 bin 200’ün üzerinde karaciğer nakli yapıldı.

Ekleme: 07.06.2022 19:50:11 / Güncelleme: 07.06.2022 19:50:11 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bu hastalardan biride Bolu Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar. 4 yıldır karaciğer takibi yapılan Çağlar, gittiği hastanede konsey karaciğer nakli kararı verdi ancak bu ameliyatı yapamayacaklarını belirttiler. Son olarak çareyi Malatya’da bulan Çağlar, Karaciğer Nakli Enstitü Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibi tarafından başarılı bir karaciğer nakli yapılı.

Karaciğer nakli yapılan ve şifa bulup taburcu olan Çağlar, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sağlığına kavuşan Çağlar için Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliğinde basın açıklaması düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay

Burada konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, sevinçli ve mutlu oldukları anlardan birini yaşadıklarını dile getirerek, “Bolu Yeniçağ Belediye Başkanımız Recai Çağlar Beyefendiyi bugün taburcu ediyoruz. Recai bey, bize 26 Nisan’da karaciğer tedavisi için geldi. Bu süreçte Sezai Hocam ve ekibimiz nakil kararı verdiler. Uygun verici adayının da bulunmasıyla birlikte 12 Mayıs’ta nakil yapıldı. Tabii Recai beyin buraya ilk geldiği tarih ve ameliyat olduğu tarih arasında önemli kanamaları oldu. Çok şükür doktorlarımız hemen kanamalara müdahale etti. Ameliyata girdiği gün ise hastanemize başvurduğu günden daha fazla sıkıntıları artmıştı. Ameliyat çok başarılı geçti. 20 günden fazla bir süredir hastanemizde gözlem altındaydı. Verici bugün aramızda yoktur ama iyileşerek taburcu oldu. Böyle şifa ile sağlığına kavuşan hastalarımızın sayısı 3 bin 250’yi geçti. Recai beyde karaciğer hastalarının son halkası. Her gün nakillerimiz başarıyla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz

“Karaciğer nakil ameliyatları çok zordur ve her merkezde yapılmaz”

Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz nakil sürecine dair bilgiler vererek, “Recai bey yaklaşık 1 ayı aşkın bir süredir burada misafirimiz. 12 Mayıs’ta Recai beye bir karaciğer nakli yaptık. Aslında buraya geliş sebebi karaciğere giden damarlardan bir tanesi tıkalıydı. Karaciğer damarı tıkalı olan hastaların karaciğer nakil ameliyatları çok zordur ve her merkezde yapılmaz çok komplike bir ameliyattır. Tabii bizim burada yaptığımız ameliyatların çoğu bu tarz zorluluğu içeren ameliyatlardır. Dolaysı ile Recai Bey burada hazırlanırken ameliyata enteresan olarak önce yemek borusundaki varisleri kanadı, sonra karaciğer komasına girdi ve daha sonrada böbrek yetmezliği gelişti. Ameliyattan birkaç gün öncesini gelişen komplikasyonlardan dolayı sayın başkan hatırlamıyor. Evet ayakta geldi ama ameliyata girerken çok sıkıntılı bir süreç geçirdi. Hemen karaciğer naklini yaptık. Yaklaşık birkaç gün yoğun bakım periyodundan sonra durumu serviste takip ettik. Her şey iyi ve şu anda kendisini sağlıklı bir şekilde taburcu ediyoruz. Kendisi kadar bundan bizde mutluluk duyuyoruz. Kendisine uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran

Şu ana kadar 3 bin 200’ün üzerinde Karaciğer Nakli yapıldı

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Adil Başkıran, “Bugün Bolu Yeniçağ ilçemizden gelen Sayın Recai Çağlar ağabeyimizi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nde gördüğü tedavi sonrası bizden ayrılışının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ayrılıklar güzel ayrılıklar, bizleri birleştirip güçlendiriyor. Ülkemizin ve dünyanın her tarafına yeni doğum yeri Malatya olan insanları gönderiyoruz. Karaciğer Nakli Enstitümüz 2002 yılından itibaren 3200’ün üzerinde Karaciğer Naklini gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Küçük bir çapta başlayan bu serüven şu anda bütün dünya insanlarına hem sağlık hem de eğitim anlamında hizmet sunmaktadır. Turgut Özal Tıp Merkezi sadece Karaciğer Nakli ile değil sağlığın her aşamasında en kaliteli hizmetleri vermeye çalışmakta ki özellikle Onkoloji Hastanesi ile çevre illerdeki doğu ve Anadolu bölgelerindeki kanser hastalarına şifa olmakta ve Türkiye’deki en büyük kemik iliği nakli merkezini de kendi içerisinde barındırmaktadır. Bu vesile ile bu özveri, huzur ve başarı ortamını bizlere sunan öncelikle Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz’a hem başhekim olarak hem bir cerrah olarak teşekkür ediyorum.” dedi.

Bolu Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar

“Uygun donör bulundu ve sağlığımıza kavuştuk”

Bolu Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar ise “Öncelikle bir Malatyalı olarak konuşmama başlıyorum. Sayın Rektörüm, Başhekimim, Sezai hocam ve ekibine ben gerçekten minnettarım. İdare bakımından sayın Rektörümüz ve Sayın Başhekimimiz adeta hastaneyi bir fabrikanın dişlileri dibi işletmekte, sağlık açısından da Sezai hocam Malatya’da değil, Türkiye’de değil, Dünya’da sözü geçen bir hekim olarak bizim göğsümüzü kabartmaktadır. Kendisini bu konuda tebrik ediyorum.” dedi.

Karaciğer takibini 4 senedir yaptığını kaydeden Çağlar, “Her 3 ayda 1 bir hastaneye gidiyordum ve takipte olduklarını söylediler. Bir Hastanede yatış yaptık. Nakil olmam gerektiğini söylediler. 15 gün sonra konsey toplandı ve ‘biz bu ameliyatı yapamayız’ dediler. Kendine doktor bulacaksın dediler. Düştüğüm durumu düşünsenize. Ben Malatya’yı duymuştum, Sezai hocamızı duymuştum. Uygun donör bulundu ve sağlığımıza kavuştuk.” diye belirtti.

“Dünya buraya gelir ve sağlık turizmi burada gelişir”

Malatya’nın Sezai hocanın ve ekibinin kıymetini bilmesi gerektiğine vurgu yapan Çağlar, “Burası sağlık turizmi açısından çok önemli. Hükumete sesleniyorum buraya yatırımlar yapılsın. Dünya buraya gelir ve sağlık turizmi burada gelişir. Rektörümüzden temizlikçisine kadar herkes uyum içerisinde, güler yüzle, aile sıcaklığı içerisinde sadece bana değil bütün hastalara hizmet veriliyor. Ne özel hastanelerde bu sistem var, ne de diğer büyük hastanelerde var. Ben bu konuda kendilerini tebrik ediyorum.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler