Almanya Başbakanı Scholz'dan Ukrayna'ya silah tedariki açıklaması

Baltık ülkelerinin liderleriyle basın toplantısı düzenleyen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya silah tedarikinin süreceğini söyledi.

Ekleme: 07.06.2022 15:55:13 / Güncelleme: 07.06.2022 15:58:11 / Dünya
Destek için 

Litvanya'nın başkenti Vilnius’a resmi ziyaret gerçekleştiren Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Litvanya, Estonya ve Letonya liderleriyle bir araya geldi. Dörtlü görüşmenin ana konusu Baltık ülkelerinin güvenliği, Rusya'nın politikaları, Rusya-Ukrayna Savaşı ve NATO'nun doğu kanadının korunması oldu.

Alman Başbakan Scholz, görüşmenin ardından Baltık liderleri Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Estonya Başbakanı Kaja Kallas ve Letonya Başbakanı Krisjanis Karis ile düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunarak, "Ukrayna'yı silah tedariki ile desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi..

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna savaşının sona ermesi ve Rus ordusunun Ukrayna'yı terk etmesinin ancak yaptırımlar ve birlikte hareket etmeyle mümkün olduğunu söyledi.

Ukrayna ile dayanışma içinde olduklarını belirten Scholz, "Rusya'nın saldırganlığını durdurabilmek için Avrupa Birliği'nin altıncı yaptırım paketi üzerinde anlaşmaya vardı. Yaptırımları tutarlı bir şekilde uygulayacağız. Bu yaptırımlar, Rus ekonomik kalkınma fırsatları açısından etkili olmalı ki, Rus saldırganlığından uzaklaşmak, Putin ve hükümetini savaşı sona erdirmeye ve askerleri geri çekmeye ikna etmek için bir neden olmalı. Bu nedenle yaptırımlar uygulanmalı ve birlikte hareket etmek önemlidir" dedi. (İLKHA)