Sosyal medyada her gördüğünüze inanmayın!

Sanal alemde paylaşılan bir çok görsel veya bilgi gerçek sanılarak milyonlarca kişi tarafından paylaşılıyor. Günün sonunda paylaşılan içeriğin yalan olduğu ortaya çıksa da yalan dünyayı dolaşmış oluyor. Paylaşılan son veriler, sosyal medyada her gördüğümüze inanmamamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Ekleme: 07.06.2022 11:31:38 / Güncelleme: 07.06.2022 11:31:38 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

HABER MERKEZİ

Sosyal medyada dolaşan bilgilerin çoğunluğunun yalan ve manipülatif olduğuna dair birçok haber yapıldı. EGM’nin paylaştığı son verilere göre, Twitter’da açılan etiketlerin yarsından fazlası sahte hesaplarla destekleniyor.

“HESAPLARIN ÇOĞUNUN BOT HESAP OLDUĞU TESPİT EDİLDİ”

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), mayısta Türkiye'deki 12 milyon 479 bin hesap üzerinden 145 milyon tweet atıldığını, bu hesapların yüzde 23’ünün ise bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Bugün sosyal ağların kamuoyu oluşumuna katkı sağlamakla birlikte sosyal hareketlerin planlandığı, organize edildiği, başlatıldığı ve yönetildiği önemli araçlara dönüştüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sosyal medya platformu Twitter'da, mayıs ayı içerisinde ülkemizdeki 12 milyon 479 bin hesap üzerinden 145 milyon adet tweet atılmış, bu tweetleri atan hesapların yüzde 23'ünün bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğu görülmüştür. Yine mayıs ayı içerisinde ülkemizde sosyal medyada gündem olan 10 etiket (hashtag) incelendiğinde, bu etiketler üzerinde yoğun olarak etkileşimde bulunan hesapların yüzde 52'sinin bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğu anlaşılmıştır. Yapılan çalışma neticesinde özellikle Twitter üzerinden ülke gündemini meşgul ederek algı operasyonları yapan hesapların çoğunun bot hesap olduğu tespit edilmiştir."

İlgili Haberler