Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan “otopark alanlarının oluşturulması” çağrısı

Şehir merkezinde yaşanan otopark sıkıntısından dolayı halkın araçlarıyla çarşı merkezine gelip esnaftan alışveriş yapamadığını belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Sıddık Çiftçi, yeni otopark alanlarına ihtiyacın olduğunu söyledi.

Ekleme: 07.06.2022 10:55:11 / Güncelleme: 07.06.2022 10:55:11 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Vatandaşların yanı sıra özellikle otopark eksikliğindeki en büyük sıkıntıyı esnafın çektiğini ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, İLKHA muhabirine, hem esnafın hem de vatandaşların park yeri bulmada ciddi sorun yaşadığını anlattı.

Park yerlerinin bulunamamasından dolayı vatandaşların çarşı merkezine gelip esnaftan alışveriş yapamadığını dile getiren Çiftçi, bu nedenle hem vatandaşların hem de esnafın ciddi mağduriyet yaşadığını kaydetti.

Özellikle büyük sıkıntının yaşandığı çarşı merkezinde bir an önce otopark alanlarının oluşturulması için çalışmaların başlatılması gerektiğini belirten Çiftçi, yetkililere çağrıda bulundu.

Mehmet Sıddık Çiftçi

“Şehir merkezinde ciddi bir otopark sıkıntısı var”

Çiftçi, “Batman’ın şehir merkezinde ciddi bir otopark sıkıntısı var. Belediye şehir merkezinde otopark alanları oluşturması lazım ki, hem esnafımız hem de vatandaşlarımız araçlarını park edecek yerler bulsunlar. Bunu Batman Valisi ve aynı zamanda Belediye Başkan Vekili olan Ekrem Canalp’ın yapması lazım. Uygun alanlar bulunup otoparka açılması gerekir. Bu şekilde olursa hem esnaf hem de vatandaşlarımız araçlarını bu alanlara park edecek. Böylece ticaretimiz canlanacak.” dedi.

“Araçlarını park edecek yer bulamıyorlar”

Otopark yerlerindeki eksiklikten dolayı ciddi mağduriyetlerin yaşandığını vurgulayan Çiftçi, “Şu anda hem esnafımız hem de vatandaşlarımız park yerleri bulma konusunda çok muzdariptir. Otopark yerleri yoktur diye vatandaşlarımız çarşı merkezine inmiyorlar. Araçlarını park edecek yer bulamıyorlar. Bunu biz Belediye Başkan Vekilimizden talep ediyoruz. İvedilikle bu sorun giderilip otopark alanları oluşturulmalıdır.” diye konuştu.

“Vatandaşlar araçlarıyla çarşı merkezine gelirse piyasa canlanır”

Konuşmasında esnaflara da seslenen Çiftçi, “Esnaflarımızdan da isteğimiz, araçlarını otoparklara park etmeleridir ki, vatandaşlarımız alışverişe gelince arabalarını park edebilecek yer bulabilsin. Vatandaşlar alışveriş için park edecek yer bulamazsa sıkıntı olacaktır. Esnaflarımız otopark talebinde bulunuyorlar. Esnaflarımız park konusunda biraz fedakârlık yapmaları lazım. Aksi halde bu iş kısır döngüyle dönecektir. Bir otopark ücreti gözlerine gelmesin. Vatandaşlar araçlarıyla çarşı merkezine gelirse piyasa canlanır.” ifadelerini kullandı.

“Yeni otopark alanlarının oluşturulmasını istiyoruz”

Vatandaşların çarşı merkezinde park yeri bulamadığı için çoğu zaman alışverişlerini ertelemek zorunda kaldığını belirten Çiftçi, son olarak şunları söyledi:

“Bu ciddi bir sıkıntıdır. Şehir büyüdü, metropol şehre doğru gidiyoruz. Vatandaşlar 4-5 kilometre araçlarını park edip elindeki eşyayla yürüyemez. Tabi burada en büyük görev belediyeye düşüyor. Sayın Valimizden bu konuya eğilmesini istiyoruz. Bu sorunu kendilerine ilettik. Yeni otopark alanlarının oluşturulması ve bu sıkıntının giderilmesini istiyoruz. Esnafımız inşallah bu konuda rahatlar.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler