Viranşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi haziran ayının olağan meclis toplantısının 1.oturumu, Belediye Başkanı Salih Ekinci başkanlığında yapıldı.

Ekleme: 07.06.2022 10:50:09 / Güncelleme: 07.06.2022 10:51:44 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Basına ve halka açık yapılan haziran ayı meclis toplantısının ilk oturumu, yoklama yapılması ile başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, mecliste alınacak kararların hayırlı olması dileğinde bulunarak katılımlarından dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.

Gençlere yönelik ilçede yapılacak 200 Milyon TL’lik yatırımların protokol sözleşmesini imzaladıklarını anımsatan Ekinci, imzalanan protokol sözleşmesinde 38 adet tesisin bulunduğunu belirtti.

Viranşehir'i spor kenti yapmak için çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Ekinci, “Ankara'da imzaladığımız protokolle Viranşehir'imize; 1 adet çok amaçlı spor salonu, 1500 kişilik spor salonu, 20 adet halı saha, 15 adet basketbol-voleybol sahası ve 2 adet antrenman spor salonu kazandırılacak. Ayrıca mevcut âtıl durumda olan 4 adet kitap-kafenin bakım onarımı ve tefrişatı da yapılacak. Bu yatırımların toplam tutarı yaklaşık 200 milyon TL tutarında olacak” ifadelerini kullandı.

İlçede yapımı devam eden hizmetleri de anlatan Ekinci, Viranşehir’in içme suyu hatlarının yenileme çalışmalarının birkaç mahallede tüm hızıyla devam ettiğini, çalışmaların bitmesiyle birlikte kentin su sorunu kalmayacağını söyledi.

Viranşehir’in 2022 yılında hizmette çağ atlayacağının altını çizen Ekinci, hizmet odaklı çalışmaların artırılarak devam edeceğini kaydetti.

Ekinci, meclis üyelerini İstanbul Yenikapıda 9-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek ve Viranşehir Belediyesinin de katılacağı Şanlıurfa tanıtım günlerine davet etti. Yapılan açılış konuşmasının ardından toplantının gündem maddelerine geçildi.

İki gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, belediyeye ek bütçenin yapılması ve Büyük Bardakçı Mahallesinde 3 sokağın birleştirilmesi ile yeni bir mahallenin kurulması maddesi komisyonlara sevk edildi.

Viranşehir Belediye Meclisi haziran ayı 2. oturum toplantısı 07 Haziran 2022 Salı günü saat 14.00'da yapılacak. (İLKHA)